Kožulj je potpisao, ali kada pogleda komentare navijača neće mu biti dobro
Sa potpisa ugovora FOTO: Craiova

Brzo je pronašao novi klub

Kožulj je potpisao, ali kada pogleda komentare navijača neće mu biti dobro

Samir Mlaćo

Zvonimir Kožulj nije dugo bio bez kluba. Naime, Kožulj je napustio Zrinjski, ali skrasio se u Rumuniji.

U Zrinjski je Kožulj stigao kao veliko pojačanje, bio je junak protiv Alkmaara u historskoj pobjedi, a zatim nezadovoljan minutažom napravio sebi probleme. Stručni štab ga je odstranio, no dolaskom Make Ivankovića na mjesto šefa struke Kožulj je vraćen.

Nije se dugo zadržao i u zimskoj pauzi dogovoren je prekid saradnje.

Objavio je to Zrinjski nedavno, a rumunski mediji su prenijeli da će Kožulj kod bivšeg selektora naše reprezentacije Ivayla Peteva.

To se danas i obistinilo jer je Kožulj potpisao za Universitateu Craiova do kraja sezone, uz mogućnost produženja na još dvije sezone.

🆕 OFICIAL | Bine ai venit la Știința, Zvonimir Kozulj! 🙌 Universitatea Craiova bifează un nou transfer în perioada de...

Posted by Universitatea Craiova on Tuesday, January 30, 2024
Oglasi

Sve će naravno zavisiti od njegovih igara u polusezoni, a klub mu je poželio dobrodošlicu.

Zanimljivo da su pojedini naivjači na facebook stranici Craiove komentarisali da klubu nije potreban vezni igrač koji ima 30 godina, već napadač koji će loptu 'ubaciti' u mrežu.

"Do 30. godine osam transfera, obećavajući transfer", ironično je napisala jedna navijačica rumunskog kluba.

Većina navijača bila je negativna prema ovom transferu, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Kožulj snaći u takvoj atmosferi. Kako god, teren je najbolje mjerilo, pa će u slučaju dobrih partija sigurno i negativno komentari brzo 'preći' u itekako pozitivne.

Treba istaći da su pojedini navijači mu čestitali i istakli da se nadaju da će biti kvalitetno pojačanje.

Oglasi

Craiova je trenutno na petom mjestu u prvenstvu sa 34 osvojena boda, te je veoma mlada bodovna razlika a timovim aispred njih, ali i iza.

Kada je Kožulj u pitanju, ovaj 30-godišnjak je dijete Zrinjskog. Igrao je još za Široki Brijeg, Vitez, Hajduk, Pogon, Gaziantep, Eyupspor, Niecieczu i Sandecju prije dolaska u Zrinjski ljetos.

Upisao je i jedan nastup za reprezentaciju BiH. Bilo je to 7. juna 2016. godine u utakmici finala Kirin Kupa protiv Japana, gdje smo slavili i osvojili trofej.

Sada ga u timu očekuje bh. napadač Elvir Koljić, a u stručnom štabu pored Peteva su i Adi Adilović te Admir Kozlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi