Voli Bosance i tačka! Ivaylo Petev u Rumuniju dovodi jedno od najzvučnijih imena Premijer lige BiH!
Zvonimir Kožulj ide kod Ivayla Peteva u Rumuniju?

Tvrde rumunski mediji

Voli Bosance i tačka! Ivaylo Petev u Rumuniju dovodi jedno od najzvučnijih imena Premijer lige BiH!

Eldar Ganibegović

Rumunski mediji prenose kako u Universitateu iz Craiove koju predvodi Ivaylo Petev, stiže još jedan Bosanac. Radi se o jednom od najvećih imena u našoj ligi.

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev bio je dvije godine selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegove suze u jednoj TV emisiji na oproštaju dovoljno su rekle koliko voli Bosnu i Hercegovinu i Bosance, a on to i dalje pokazuje. 

Njegov naredni posao nakon što nije dobio novi ugovor od N/FSBiH bio je u Ludogoretsu. Vratio se u ovaj klub i osvojio duplu krunu u Bugarskoj, a zajedno s njim rade i dva Bosanca u stručnom štabu, Adi Adilović i Admir Kozlić.

Trenutno je Ivaylo Petev trener rumunske Universitatee iz Craiove. Bh. dvojac i dalje radi s njim, a u ovom timu ima priliku da vodi i bh. napadača Elvira Koljića.

Izgleda da Elvir Koljić neće još dugo biti jedini Bosanac među igračima. Rumunski mediji najavljuju da dolazi još jedan.

Oglasi

Zvonimir Kožulj nakon HŠK Zrinjski odlazi u Rumuniju?

Ljetos je Zvonimir Kožulj stigao u Zrinjski. Nije se mnogo naigrao, ali je itekako pomogao Plemićima u Evropi.

Prvo je asistirao u prvom pretkolu Lige prvaka za pobjedu na gostovanju kod Urartua što je trasiralo put u drugo pretkolo Zrinjskom, da bi onda bio junak onog nevjerovatnog preokreta 4:3 protiv AZ Alkmaara u 1. kolu Konferencijske lige kada je postigao dva gola.

Prema informacijama koje su prenijeli PRO TV i Sport.ro, Zvonimir Koužlj naći će se na tribinama Jon Oblemenco stadiona sutra kada Universitatea dočekuje FCSB.

Trebalo bi to značiti da će Zvonimir Kožulj 4. februara biti spreman za utakmicu protiv Sepsija u gostima. Tako bi trebao debitovati za svoj novi tim.

Ovaj 30-godišnjak je dijete Zrinjskog. Igrao je još za Široki Brijeg, Vitez, Hajduk, Pogon, Gaziantep, Eyupspor, Niecieczu i Sandecju prije dolaska u Zrinjski ljetos.

Upisao je i jedan nastup za reprezentaciju BiH. Bilo je to 7. juna 2016. godine u utakmici finala Kirin Kupa protiv Japana, gdje smo slavili i osvojili trofej.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
dva Bosanca??? Zasto se ne pise dva Bosnjaka? Zasto su igraci iz Srbije i Hrvatske: Srbi i Hrvati (etnicki pojam), a Bosnjaci iz BiH: Bosanci ili Hercegovci Regionalni pojam).Ovaj portal nastavlja uporno provoditi neprijateljsku politiku prema BiH i denacionalizacije Bosnjaka te stvaranja nepostojecih etnickih grupa. Sramota.
3 0
Drakula
Popisam mu se na majku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi