Potpisao je ugovor do kraja sezone

Tek je napustio Zrinjski, a već ima novi klub

Samir Mlaćo

Prije samo par dana Anton Maglica je napustio Zrinjski, a sada već ima novi klub.

Maglica je stigao u septembru prošle godine u redove Plemića, no nije se naigrao.

"HŠK Zrinjski potvrđuje sporazumni raskid ugovora s Antonom Maglicom, koji je u naš klub stigao u ljetnom prijelaznom roku.
Antonu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", naveli su iz redova aktuelnog prvaka.

Nije Maglica dugo čekao novi klub, s obzirom da je potvrđeno da ćemo ga gledati u Austriji.

Anton Maglica HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

4 nastupa
1 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potpisao je za Austriju Klagenfurt, a ugovor ga veže do kraja sezone. U austrijskom klubu su sretni zbog dogovorene saradnje te smatraju da će bivši Plemić moći dati svoj doprinos iskustvom i znanjem.

"Vrlo je iskusan igrač koji je dokazao svoju kvalitetu na visokoj razini. Uvjereni smo da će pomoći našem timu svojim instiktima, brzinom djelovanja i završnim sposobnostima", rekao je direktor Klagenfurta Gunther Gorenzel.

Ovaj 32-godišnji napadač u karijeri je igrao još na Cipru (Apollon Limassol, APOEL Nicosia), Kini (Guizhou FC) i Turskoj (Kayserispor). Rođen je u Brčkom, a ponikao je u HNK Orašje, klubu koji već odavno nema seniorske kategorije, već samo omladinske.

Maglica je bio i u Hajduku te Osijeku, a sa Splićanima je osvojio Kup Hrvatske u sezoni 2012/13. Super kup je na Kipru osvojio sa ekipe Apollona Limassola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta ga očekuje u Austriji?

Austrija Klagenfurt nakon 17 kola zauzima petu poziciju, te je u borbi za Evropu. Trenutno ima 26 bodova, dok je Hartberg na 29, dok LASK ima 32.

Lider je Salzburg koji ima 39 i glavni je kandidat za naslov prvaka. Drugi dio sezone Klagenfurt će otvoriti gostovanjem kod LASK-a naredne sedmice.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.