Zrinjski potvrdio transfer Čanađije, ali sprema se i novo pojačanje
Dobro poznaje Premijer ligu, a u Rijeci se nije naigrao

Plemići vrijedno rade u prelaznom roku

Zrinjski potvrdio transfer Čanađije, ali sprema se i novo pojačanje · Saznajemo

Samir Mlaćo

HŠK Zrinjski je potvrdio novi odlazak. Naime, Dario Čanadžija će karijeru nastaviti u Grčkoj.

HŠK Zrinjski je potvrdio novi odlazak. Naime, Dario Čanađija će karijeru nastaviti u Grčkoj.

Zrinjski je to potvrdio putem zvanične stranice, a Čanađiju očekuje borba za opstanak, dok se u redovima Plemića borio za trofeje.

"Dario Čanađija više nije igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 29-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u grčkom klubu Kifisia FC.
Čanađija je u Mostar stigao u ljetnom prijelaznom roku, službeni debi upisao je u trijumfu protiv armenskog Urartua (1:0), a u prvom dijelu sezone nastupio je u 31 utakmici.

Dario Čanađija više nije igrač HŠK Zrinjski Mostar, a 29-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u grčkom klubu Kifisia...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, January 31, 2024

Dariju se zahvaljujemo na profesionalnom odnosu te mu želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere", stoji u objavi HŠK Zrinjski.

Oglasi

Istovremeno, SportSport saznaje da u Mostar stiže Silvio Ilinković. Ilinković je već nastupao za Zrinjski, a sada je član Rijeke. Nije se naigrao u HNL-u, te će sada ponovo put Mostara. Da li se radi o posudbi ili raskidu ugovora u Rijeci, nije poznato.

Ilinković je bio mladi reprezentativac BiH, ali nedavno je odlučio da se promijeni reprezentaciju, odnosno nije se odazvao pozivu selektoru mladih Zmajeva Igoru Jankoviću.

U Rijeci je u prvom dijelu sezone upisao tek pet nastupa, da bi u dva meča nastavka sezone bio na klupi protiv Gorice i Hajduka, te nije dobio šansu.

U našoj zemlji nastupao je i za Posušje, te Široki Brijeg.

Podsjetimo, Zrinjski je jučer potvrdio najveći transfer u historiji kluba. Stipe Radić je potpisao za danski Viborg i nakon samo pola godine napustio Mostar.

Za 550.000 eura Radić je napustio Zrinjski što je iz finanskog ugla gledanja najveći izlazni transfer u historiji Plemića. O svemu je pisao i čuveni transfer guru Fabrizio Romano.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski će novac podijeliti sa Radićevim prethodnim klubom, Fortunom Sittard te će aktuelnom prvaku BiH pripasti cifra između 250.000 i 300.000 eura.

Prema svemu sudeći u Mostaru poslije odlaska Radića i Čanadžije više neće biti odlazaka, a dolaskom Ilinkovića, te defanzivca Tonija Šunjića i rubrika 'dolasci' bi trebala biti zaključana.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Vicini bolje da vas nema sve se plemićko na Borac sprema.
1 4
Svu lovu od transfera uzima cionista.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi