Očekuje se više informacija

Željezničar u potrazi za strateškim partnerom, u radnoj grupi za pregovore i bivši predsjednik?

Adnan Beganović

Fudbalski klub Željezničar će ponovo krenujti u potragu za strateškim partnerom. Odluka je to Skupštine kluba koja je u toku, a više informacija će se saznati nakon što se okonča sjednica.

Za večeras je zakazana sjednica Skupštine FK Željezničar, na čijem dnevnom redu je između ostalog i raspisivanje javnog poziva za pronalazak strateškog partnera.

Sjednica Skupštine je još uvijek u toku, no informacije koje smo dobili od članova koji se trenutno nalaze na Skupštini, govore da je donesena odluka o upućivanju Javnog poziva za izbor strateškog partnera.

Neslužbene informacije do kojih smo došli govore i da će biti formirana komisija koja će biti zadužena za pregovore sa onima koji iskažu zainteresiranost sa partnerstvo, a jedan od njenih članova bi trebao biti i nekadašnji predsjednik kluba Almir Gredić.

Neće ovo biti prvi put da Željezničar upućuje poziv za partnerstvo, odnosno i 2021. godine su članovi Skupštine donijeli istu odluku, no na kraju se sve izjalovilo.

Najveće nade su se polagale u bh. biznismena sa sjedištem u SAD-u, Eldina Diglišića, ali nakon dugotrajnih pregovora do saradnje nije došlo.

Pokušali su u Željezničaru prije nekoliko mjeseci sa projektom Future Falcons, odnosno saradanjom sa FS Saudijske Arabije, čak je i Saudijac Abdulhakeem Al-Tuwaijri imenovan za novog trenera prvog tima.

Međutim, taj potez je bio sve osim pogodak. Izostala je očekivana podrška, dok je i sportski segment totalno zakazao i Željezničar se doveo u situaciju da se na proljeće bori za opstanak u Premijer ligi.

Iza Željezničara užasna polusezona

I dok čelni ljudi kluba traže strateškog partera, situacija u sportskom segmentu nije dobra. Željezničar iza sebe užasnu polusezonu.

Plavi s Grbavice su u 18 odigranih utakmica osvojili mizernih 19 bodova koliko imaju i Tuzla City i Igman, dok je samo Zvijezda 09 bila lošija, odnosno osvojila je 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, pored toga Željezničar je ispao i iz Kupa Bosne i Hercegovine, tako da ga u drugom dijelu sezone očekuje mnogo neizvjesnosti, a od najavljivane borbe za Evropu, došlo se do borbe za goli premijerligaški život.

Na otvaranju drugog dijela sezone Željezničar će na Grbavici dočekati Zrinjski, potom ide u goste Širokom Brijegu, a onda ga na domaćem terenu očekuje derbi protiv Sarajeva. U 22. kolu će gostovati kod Zvijezde 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.