Željezničar golom Zubanovića pobijedio Klis u Međugorju

Pripremna utakmica

Željezničar golom Zubanovića pobijedio Klis u Međugorju

E. Čaušević, foto: K. Dedić

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici u Međugorju pobijedili Klis s minimalnih 1:0 u sklopu priprema za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu priliku na meču imao je Željezničar u trećoj minuti kada je Štilić centrirao iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru Klisa bio je Drina koji glavom šutira preko gola protivnika.

Sarajevski tim prijeti i u devetoj minuti kada je Šabić pokušao, no golman Klisa je to uspio da odbrani. Željezničar je nastavio s pritiskom, te Plavi prijete ponovo u 17. minuti preko Zubanovića, ali promjene rezultata nije bilo.

Zubanović je pokušao i pet minuta kasnije nakon što je centrirao Al Jaber, no napadač Željezničara šutira preko gola. Plavi su do vodstva mogli u 25. minuti kada je veliku šansu imao Al Jaber čiji udarac je uspio da zaustavi Cero.

No, samo minutu kasnije Željezničar je poveo sa 1:0. Galić je odlično centrirao s desne strane, a u petercu Klisa ponovo je najviši Zubanović koji ovaj put glavom šalje loptu u mrežu protivnika za vodstvo svoje ekipe.

Oglasi

Klis je prvu šansu imao u 29. minuti kada je Hakalović veoma dobro šutirao, ali golman Plavih to brani. Nekoliko minuta kasnije odličan centaršut Al Jabera iz kornera nakon čega Babaluk šutira pored gola i velika prilika Željezničara odlazi u nepovrat.

Štilić i Galić su dobro kombinovali u 38. minuti nakon čega lopta dolazi do Babaluka koji se ne snalazi najbolje u kaznenom prostoru Klisa, te nije uspio da uputi udarac ka golu. Babaluk je par minuta kasnije imao dobar prodor po lijevoj strani i pokušao je uposliti Galića koji je bio sam u petercu, no Cero reaguje u zadnji čas.

U samom finišu prvog poluvremena s nekih 25 metara udaljenosti pokušao je Radovac koji šutira visoko preko gola Klisa.

Prvi u nastavku meča prijeti Željezničar. U 52. minuti odlično kombinuju ponovo Štilić i Radovac koji šalje loptu za Galića, ali desni bek Plavih šutira direktno u golmana Klisa. Dvije minute kasnije pokušao je i Al Jaber koji šutira pored gola.

Oglasi

U 55. minuti na terenu je ostao ležati Zubanović nakon žestokog sudara s jednim igračem Klisa. Napadaču Željezničara se nekoliko minuta ukazivala pomoć zbog povrede i nije uspio da nastavi meč.

Babaluk je imao dobru priliku u 62. minuti, ali s vrha kaznenog prostora šutira dosta loše i lopta ide pored gola. Nekoliko minuta kasnije prijeti i Klis. Iz slobodnog udarca pokušao je jedan od igrača ovog tima, ali lopta ide visoko iznad prečke.

Do drugog gola Željezničar je mogao u 71. minuti. Golman Klisa brani sjajno udarac Efendića, a lopta se odbija do Štilića koji iz dobre pozicije šutira pored gola.

Krpić i Štilić sjajno su kombinovali u 78. minuti kada je iskusni veznjak dodao loptu do Amoaha koji je s desetak metara udaljenosti šutirao preko gola, te nije iskoristio veoma dobru šansu da udvostruči prednost Plavih.

Oglasi

Željezničar je i u finišu utakmice imao incijativu i nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao i na kraju je ostalo 1:0.

Prijateljska utakmica:

Klis - Željezničar 0:1 (Zubanović 26')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klis: Cero, Brekalo, Jahić, Šehić, Kozić, Graho, Kudra, Hebibović, Begluk, Mušinović i Hakalović.

Željezničar: Dujmović, Drina, Vuković, Bilal, Galić, Radovac, Al Jaber, Šabić, Štilić, Babaluk i Zubanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juka1987
Je li moguce da jadovi ne mogu naci normalnog protivnika i da niko s njima nece ds igra vise.
3 1
Ham0
Tek sada mi rece komsija da im je Šabić usao u klub. Zato ne cudi ovo prepucavanje sa Čelikom i ostali amateri na “probi” Šabić je poznat po tome da dovodi “talente” koji znaju platiti da igraju. Neka vam je Bog na pomoci.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi