Borussia Dortmund upisala pobjedu lakšu od očekivane.

Lagan trijumf

Borussia Dortmund s tri gola počastila Freiburg i poslala ga kući

Eldar Ganibegović

Večeras je na otvaranju 21. kola njemačke Bundeslige Borussia Dortmund rezultatom 3:0 slavila protiv Freiburga. Igrač utakmice je s dvije asistencije i pogotkom bio Niclas Fullkrug, no golman gostiju je također briljirao i zaslužan je što Freiburg nije doživio veću katastrofu. 

Donyell Malen je u 14. minuti opasno zaprijetio. Međutim, na visini zadatka je bio Noah Atubolu nagolu gostiju.

Dvije minute kasnije susret istog dvojca, ali rezultat drugačiji. Fullkrug je asistirao za Malena koji pogađa za 1:0.

Michael Gregoritsch je u 21. minuti propustio dobru šansu za goste, da bi samo dva minuta kasnije Christian Streich morao napraviti prinudnu izmjenu. Zbog povrede je izašao Manuel Gulde, a zamijenio ga je Attila Szalai.

U sedmoj minuti nadoknade prvog poluvremena Donyell Malen je ponovo pogodio. Bilo je to 2:0, a Fullkrug je ponovo bio asistent.

Jamie Bynoe-Gittens i Niclas Fullkrug imali su dvije sjajne šanse za 3:0 na otvaranju drugog dijela, no oba puta je Noah Atubolu bio sjajan na golu.

Zaustavio je on i Reusa u 71. minuti, minut kasnije Maatsen pogađa stativu, da bi u 87. minuti Niclas Fullkrug nakon dvije asistencije postigao i pogodak i postavio konačan rezultat od 3:0.

Trenutno je na tabeli Borussia Dortmund s 40 bodova četvrta koliko uz utakmicu manje ima i treći Stuttgart. Freiburg je s 28 bodova na sedmom mjestu.

Naredno kolo Borussiji donosi gostovanje kod Wolfsburga. Freiburg će na svom terenu ugostiti Eintracht iz Frankfurta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Borussia Dortmund - Freiburg 3:0 (Malen 16', 45+7', Fullkrug 87')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.