Sancho izborio penal, pa dokazao da je on najveći problem - Hoće li Terzić postupiti kao Ten Hag?

Nemirni Englez

Sancho izborio penal, pa dokazao da je on najveći problem - Hoće li Terzić postupiti kao Ten Hag?

Edmir Škorić

Jadon Sancho dugo nije igrao, od avgusta prošle godine, ali nedavnim prelaskom u Borussiju Dortmund ponovo je 'osjetio teren'.

Poznato je da su Jadon Sancho i Manchester United bili u zaraćenom odnosu. Zapravo, bio je to više odnos između njega i menadžera Erika ten Haga.

Nekada jako talentovani Englez nije se dopao nizozemskom stručnjaku, koji ga je smatrao nedovoljno disciplinovanim, neodgovornim, igračem koji na treninge dolazi bez ikakvog motiva i želje da nešto napravi, mada je Sancho sve to uredno demantovao i tvrdio da nije problem u njemu.

Ili, ipak, jest? Iako je stigao tek nedavno u Dortmund, što je za njega povratak jer je uparvo iz Borussije prešao u Manchester United, Sancho je već počao da pravi probleme. Bio je starter danas u gostima kod Koelna, gdje je Borussia slavila visoku pobjedu rezultatom 4:0, a Englez je uspio da izbori penal pri rezultatu 1:0.

Izboren penal često se gleda kao asistencija, a sveukupno je krilni fudbaler imao dobar meč. No, sve je upropastio nakon izborenog penala. Naime, uporno je želio sam da ga izvede, pa je Nicklasu Fulkrugu maltene htio da otme loptu iz ruku.

Oglasi

"Daj meni da pucam", govorio je Sancho, no Fulkrug je preuzeo odgovornost i pogodio za 2:0, a ovakvi potezi Sancha mogu koštati i ponovo ga smjestiti na klupu. Čini se kako je prerano počeo da unosi nemir u svlačionicu i tim Borussije, pa je pitanej hoće li Edin Terzić možda napraviti ono što je prošle godine Ten Hag?

Terzić je Sancha iz igre izveo u 66. minuti, osam minuta nakon što je Fulkrug iskoristio pena l i pet minuta nakon gola Malena za 3.0.

Sancho će morati da više da poštuje kolege i odluke stručnog štaba ako želi da ostane važan za tim koji ga je vratio i dao mu šansu da "oživi" karijeru.

Borussia je pobjedom ostala peta sa 33 boda, ali pokušat će da nastavi u tom ritmu kako bi se ugurala u Top 4 i kako bi obezbijedila nastup u Ligi prvaka naredne sezone, pošto je o tituli sada teško govoriti jer Bayer ima +11 i utakmicu manje.

Oglasi

Za osam dana u Dortmundu će gostovati Bochum i bit će to dobra prilika da tim Edina Terzića upiše novu pobjedu. Nakon toga lakši raspored, jer gostuje Heidenheimu, pa dočekuje Freiburg, a 20. februara gostovat će PSV-u u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, dok se revanš igra 13. marta u Eindhovenu.

Sancho je na predstavljanju u novom - starom klubu ljubio grb Borussije, te dao sljedeću izjavu:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Kada sam danas ušao u svlačionicu, osjećao sam se kao da sam došao kući. Poznajem klub iznutra i izvana, uvijek sam bio vrlo blizak s lokalnim navijačima i nikad nisam izgubio kontakt s klubom. Sretan sam što ću upoznati svoje saigrače i igrati fudbak s osmijehom na licu”, rekao je Sancho nakon povratka.

Podsjetimo, Sancho je napustio Dortmund 2021. godine, pa za 85 miliona eura prešao u redove Uniteda, ali na kraju se pokajao i poželio da se vrati u Njemačku.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi