Simon Rožman nakon meča na Tušnju.

Trener FK Sarajevo

Simon Rožman: Šta su oni imali u glavi, sad ne mogu odgovoriti

Eldar Ganibegović

Nakon prolaska FK Sarajevo u četvrtfinale kupa BiH izjavu je dao trener tima s Koševa, Simon Rožman.

U okviru osmine finala kupa Bosne i Hercegovine danas su se na Tušnju sastali FK Sloboda i FK Sarajevo.

Završeno je 1:1 nakon 90 minuta, pa su o prolazniku dalje odlučivali penali. Bolje se snašlo Sarajevo i izbacilo lidera Prve lige FBiH.

Izjavu nakon utakmice dao je i Simon Rožman. Prvo je čestitao svojim igračima:

"Čestitke igračima na prolazu. Prepuno drame za ono što bih ja htio. Prva utakmica uvijek stresna, očekivali smo to. Očekivali smo puno brži protok lopte i tu se vidio taj stres. Na kraju je bitan prolaz. Vrijedi samo trofej, sve ostalo se zaboravlja."

Upitan je zatim o partiji Penarande. Da li Venecuelanac usporava akcije Sarajeva?

"Ne bih htio da se nekom igraču zamjeram. Šta je problem? Nismo trčali ništa bez lopte... Psihološki moment, to nam se i prošle godine par puta desilo."

Jesu li igrači FK Sarajevo podcijenili domaći tim?

"Pripreme ni u jednom segmentu nisu bile drugačije s naše strane u odnosu na sve druge utakmice. Osmina ili finale kupa, mi radimo sve na isti način. Šta su oni imali u glavi, sad ne mogu odgovoriti. Najviše zamjeravam da neko ima 34 godine i traži neki siguran pas, a to nije igra koju mi želimo."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Igru briši, prolaz piši. Tako se najbolje može sročiti današnja utakmica Sarajeva iz ugla navijača, a već za sedam dana na Koševu u okviru 19. kola PLBiH dolazi Široki Brijeg koji je danas također nakon penala slavio u Olovu kod Stupčanice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.