Nalić iskren: "Sarajevo je imalo sreću da pobijedi na penale"

Trener Tuzlaka

Nalić iskren: "Sarajevo je imalo sreću da pobijedi na penale"

E. Oštraković

Fudbaleri Slobode odigrali su jako dobru utakmicu u okviru 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Na kraju su poslije slabijeg izvođenja penala eliminisani iz ovog takmičenja.

Sloboda je nakon prvog poluvremena imala gol zaostatka, ali je u drugom poluvremenu uspjela da dođe do poravananja.

Do kraja susreta više nije bilo golova, te su pobjednika odlučili penali, a bolje su se snašli igrači Sarajeva.

"Vidite, možemo biti zadovoljni. Dobra utakmica, gledano iz Slobodine perspektive mislim da smo dobro odradili utakmicu.

U ovom slučaju mislim da smo zaslužili rezultat koji smo imali. Sarajevo je imalo sreću da pobijedi na penale i čestitam im. Čestitam i mojim igračima, kao i saradnicima", rekao je Nalić.

Šta je rekao Rožman nakon prolaza dalje?

"Čestitke igračima na prolazu. Prepuno drame za ono što bih ja htio. Prva utakmica uvijek stresna, očekivali smo to. Očekivali smo puno brži protok lopte i tu se vidio taj stres. Na kraju je bitan prolaz. Vrijedi samo trofej, sve ostalo se zaboravlja."

Oglasi

Upitan je zatim o partiji Penarande. Da li Venecuelanac usporava akcije Sarajeva?

"Ne bih htio da se nekom igraču zamjeram. Šta je problem? Nismo trčali ništa bez lopte... Psihološki moment, to nam se i prošle godine par puta desilo."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Jesu li igrači FK Sarajevo podcijenili domaći tim?

"Pripreme ni u jednom segmentu nisu bile drugačije s naše strane u odnosu na sve druge utakmice. Osmina ili finale kupa, mi radimo sve na isti način. Šta su oni imali u glavi, sad ne mogu odgovoriti. Najviše zamjeravam da neko ima 34 godine i traži neki siguran pas, a to nije igra koju mi želimo."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Eki ganje...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi