Mahmić u duelu protiv Željezničara kada je bio član Igmana

Mladi defanzivac u novom izazovu

Kako su iz Veleža vidjeli posudbu Mahmića na Grbavicu: "Savršena prilika, pa povratak"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Zanimljiv transfer stigao je u petak u Premijer ligi naše zemlje. Naime, mladi Azur Mahmić je prešao u FK Željezničar, te Mostar zamijenio Sarajevom.

Mahmić je stigao na posudbu iz FK Velež, što baš i nije čest slučaj u našem nogometu. Nije se mladi defanzivac naigrao u Veležu, a u Željezničaru su procijenili da može pomoći timu Brune Akrapovića.

U petak su Plavi stigli u Mostar na pregovore i posao je dogovoren, te će Mahmić danas od 16 sati trenirati sa FK Željezničar, te obaviti svoj prvi trening sa novim saigračima.

Sada se oglasio i FK Velež, te Mahmiću poželio puno sreće, ali i najavio njegov povratak na kraju sezone.

Azur Mahmić FK Velež Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
8 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

"Posudba u FK Željezničar predstavlja savršenu priliku za našeg korpulentnog mladog defanzivca da upiše vrijedne minute, stekne dodatno iskustvo, te još i više usavrši svoje nesporno fudbalsko znanje, kako bi se u crveni dres vratio bolji i spremniji nego ikada", naveli su iz Mostara.

Mahmić je rođen u Zenici, ponikao je u Čeliku, a nastupao je zatim za FK Mladost Doboj Kakanj. Zatim je potpisao za slovensku Muru, no nije se naigrao i odlučio se za povratak u BiH.

Potpisao je za Igman iz Konjica, da bi na ljeto 2023. godine stigao u Velež. Upisao je osam nastupa.

Željezničar je mnogo mijenjao ove zime, te će biti zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti Mahmića i kako će izgledati Plavi u nastavku sezone.

Već u subotu imaju veoma težak ispit, rival je HŠK Zrinjski i meč se igra od 16 sati na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar su između ostalih pojačali ove zime Bismark Charles, Faris Zubanović, Samir Radovac, Antonio Pavić, Amer Hiroš, Filip Dujmović, Nemanja Canvić....

Kada su odlasci u pitanju, na Grbavici u nastavku sezone nećemo gledati Hamzu Gasala, Nikolu Turanjanina, Benjamina Šehića, Aleksandra Kosorića, Dražena Dubačkića, Ajdina Mulalića, Edina Bibera, Amara Musića...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.