Jedan prvoligaš se 'ubacio' među premijerligaše, već sutra su svi u bubnju
Na Tušnju je bilo vatreno

Bilo je uzbudljivo u utakmicama osmine finala Kupa BiH

Jedan prvoligaš se 'ubacio' među premijerligaše, već sutra su svi u bubnju

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić
2

Odigrani su svi susreti osmine finala Kupa naše zemlje. Dalje ide sedam premijerligaš i jedan prvoligaš.

Odigrani su svi susreti osmine finala Kupa naše zemlje. Dalje ide sedam premijerligaš i jedan prvoligaš.

Bilo je dosta uzbuđenja, dva meča su pobjednika odlučili penali, a sve je počelo u petak susretom Veleža i Tuzle City.

Velež je slavio 3:2, iako je vodio 2:0, te se činilo da je sve završeno. Vrlo brzo Tuzlaci su se vratili preko Hadžića i Delimeđca, no pobjedu i prolaz Veležu donosi Nermin Haskić.

Još jedan mostarski klub prošao je dalje u četvrtfinale Kupa. Zrinjski je savladao Slaviju 3:0, a mogla je razlika biti i izraženija. Plemići su dominirali svih 90 minuta, a istakao se Mario Ćuže sa dva pogotka.

U isto terminu u subotu vidjeli smo i iznenađenje. Jedinstvo i GOŠK su remizirali (0:0), a domaći su zatim boljim izvođenjem jedanaesteraca slavili pobjedu i prolaz. Jedinstvo je tek počelo sa pripremama, a Gabeljani su definitivno razočarali, pa nije ni čudo što su čelnici premijerligaša itekako razočarani partijom ekipe u Bihaću, posebno odnosom na terenu gdje brojni nogometaši i nisu pokazali želju da klub izbori prolaz dalje.

Oglasi

Posušje nije dozvolio iznenađenje protiv Laktaša, iako je teren bio u teškom stanju. Rano je Pavković pogodio, a zatim isti igrač pogađa i za 2:0, te dilema o pobjedniku nije bilo.

Nedjelja je donijela mnogo više uzbuđenja. Sloboda i Sarajevo su remizirali (1:1), a boljim izvođenjem penala bordo tim je prošao dalje. Junak je bio golman Iliev koji je odbranio dva penala.

U Olovu pravi spektakl. Široki je vodio 2:0 protiv Stupčanice, domaći se uspjeli vratiti, pa smo gledali penale na stadionu Danac. Novajlije Subašić i Mujarić koštali su federalnog prvoligaša prolaza i velike senzacije.

Činilo se da ćemo i u duelu Sloge i Igmana gledati penale, no u 96. minuti na bijelu tačku za domaće pokazuje sudija Perić i domaći su preko Vidića došli do pogotka.

Oglasi

Bila je to izuzetno teška situacija, Čubrilo je igrao rukom, a Edis Mulalić mu je imao šta reći poslije meča. Perić je zaista djelovao nesigurno tokom cijelog meča, ali Sloga ide dalje.

Posljednji meč odigrali su Borac i Zvijezda 09. Rutinska je to bila pobjeda Banjalučana i završilo je 2:0. Strijelci su bili Lukić i Jurilj.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sedam premijerligaša (HŠK Zrinjski, FK Velež, HŠK Posušje, NK Široki Brijeg, FK Velež, FK Borac, FK Sloga) idu dalje, dok čast Prve lige FBiH brani NK Jedinstvo Bihać.

Nogometni savez BiH potvrdio je da će žrijeb parova četvrtfina biti održan u utorak u 12 sati u prostorijama Saveza, a igraju se dva meča u ovom krugu takmičenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
Sedam premijerligaša (HŠK Zrinjski, FK Velež, HŠK Posušje, NK Široki Brijeg, FK Velež, FK Borac, FK Sloga) idu dalje, dok čast Prve lige FBiH brani NK Jedinstvo Bihać. TORPEDO????
2 1
Taceoni
Torpedo ništa vsljda odustali od sramote??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi