Željezničar od danas počinje 'operaciju' Zrinjski, trojica neće biti u kombinaciji
Akrapovića očekuje veoma težak izazov već na startu

Plavi u subotu dočekuju Plemiće na Grbavici

Željezničar od danas počinje 'operaciju' Zrinjski, trojica neće biti u kombinaciji

S. Mlaćo

Današnji treningom na Grbavici FK Željezičar počinje 'operaciju' Zrinjski, te posljednje pripreme za drugi dio sezone Wwin lige BiH.

Plavi nisu igrali osminu finala Kupa naše zemlje jer su već ranije ispali od Slobode, pa su vikend iskoristili za generalku u kojoj su savladali Velež iz Nevesinja čak 8:2.

Iako se radi o niželigašu, u stručnom štabu Željezničara su sretni zbog visoke pobjede, te vjeruju da će mnogo značiti i za samopouzdanje ekipe.

Prvi rival Plavima je Zrinjski, vjerovatno i najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Željezničar će sigurno ići na pobjedu pred svojim navijačima, a Bruno Akrapović već sada ima problema sa igračkim kadrom.

Pravo nastupa zbog kartona nemaju Marin Galić, Vahid Selimović i Nedim Mekić. Galić ima dvije utakmice suspenzije, a Selimović i Mekić po jednu, te se oni vraćaju već u duelu sa Širokim Brijegom.

Marin Galić
Marin Galić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

23 nastupa
22 kao starter
9 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova
Oglasi

Na današnjem treningu Željezničara pojavit će se i defanzivac Azur Mahmić koji je prije par dana dogovorio posudbu iz FK Velež. Mahmić je nogometaš sa zaštićenim godištem (U-21), te će sigurno dobro doći Plavima.

Azur Mahmić je rođen 6. maja 2003. godine u Zenici. Prošao je omladinske selekcije Čelika, a seniorski fudbal igrao je za Mladost DK, Muru, Igman i Velež. Ove sezone je odigrao osam utakmica u dresu Veleža.

Ukupno je odigrao 65 utakmica u Premijer ligi BiH. Mahmić je mladi reprezentativac BiH, a igrao je i za sve mlađe selekcije BiH. Mahmić će pojačati konkurenciju u defanzivnoj liniji Plavih, a ekipi će se priključiti u ponedjeljak", najavili su za vikend iz FK Željezničar.

Današnji trening zakazan je za 16 sati, te će sigurno privući veliki broj navijača koji nisu mogli pratiti treninge jer je ekipa u dva navrata bila u Međugorju.

Sam Bruno Akrapović svjestan je da je ekipa doživjela mnogo promjena, ali vjeruje da će rasti iz utakmice u utakmicu.

"Zadovoljan sam sa radom i pristupom igrača, novi igrači se brzo aklimatiziraju. Svaku utakmicu izgledamo bolje, te optimistično gledamo na početak drugog dijela sezone", rekao je šef struke Željezničara nakon pobjede u generalci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar su između ostalih pojačali ove zime Bismark Charles, Faris Zubanović, Samir Radovac, Antonio Pavić, Amer Hiroš, Filip Dujmović, Nemanja Canvić....

Kada su odlasci u pitanju, na Grbavici u nastavku sezone nećemo gledati Hamzu Gasala, Nikolu Turanjanina, Benjamina Šehića, Aleksandra Kosorića, Dražena Dubačkića, Ajdina Mulalića, Edina Bibera, Amara Musića...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
U svacionicu stavite izjavu kvazi trenera zrinjskog o velicini kluba koji nam dolazi i lagano
1 4
plemic
bit če te operisani.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi