Senijad Ibričić dao svoj komentar na žrijeb Kupa BiH.

Sportski direktor FK Sarajevo

Senijad Ibričić: Plan je doći do finala, prednost je što je prva utakmica u Banjoj Luci

Eldar Ganibegović, foto: Samir Mlaćo

Sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić dao je svoj komentar na žrijeb četvrtfinala Kupa BiH.

Danas je u Sarajevu održan žrijeb četvrtfinala Kupa BiH. Sarajevo je dobilo teškog protivnika i igrat će dvomeč protiv Borca.

Svoj komentar je odmah nakon žrijeba dao sportski direktor tima s Koševa, Senijad Ibričić:

"Pa dobro, sigurno da uvijek kad ideš razmišljaš o nekim lakšim protivnicima. Želiš osvojiti Kup, svakako ćeš morati igrati sa svima njima i doći do finala. Dvije utakmice, ok, po meni dva derbija, dvije dobre utakmice i mislim da i mi i Borac ćemo već u startu ko prođe dalje olakšati sebi put do finala."

Ove sezone su dvije utakmice Borca i Sarajeva završene rezultatom 1:1.

"To je sigurno dokaz da će i ove utakmice biti dobre, dva derbija. Možda mala prednost naša je što igramo prvu u Banjoj Luci, jer ćemo revanš igrati pred popunjenim Koševom. Jedva čekam. Plan je naš da dođemo do finala i mislim da već počinje put s Borcem. Ako želimo osvojiti Kup svakako da moramo igrati sa svima njima", kazao je Ibričić.

Bivši bh. reprezentativac je zatim prokomentarisao i ostale parove:

"Ništa, to je lutrija. Neki imaju uvijek imaju malo više sreće od drugih. I oni isto će morati pobijediti nekog lakšeg da bi došli do finala. Parovi su ok. Idemo igrati i nadati se najboljem."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, prve utakmice četvrtfinala igraju se 28. februara, dok su revanši na rasporedu dvije sedmice kasnije, 13. marta.

Što se Sarajeva tiče, tim s Koševa je prije dva dana na penale izbacio Slobodu, dok je Borac s 2:0 bio bolji od Zvijezde 09 u osmini finala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.