Begić sa Krpićem i sudijama na meču FK Željezničar - HŠK Posušje

Neće nastupiti ni sutra u važnom meču

Posušje potvrdilo rastanak sa kapitenom i prvim strijelcem kluba: "Hvala ti za svaki nastup" · Zvanično

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

HŠK Posušje potvrdio je odlazak kapitena Dominika Begića.

SportSport je jučer najavio da će Begić put Uzbekistana, a sada je to i zvanično. Begić će ostvariti prvi inostrani transfer u karijeri, a njegova nova sredina će biti Uzbekistan, tačnije FC Buxoro.

Neće moći pomoći saigračima sutra protiv Zvijezde 09 u veoma važnom premijerligaškom duelu na otvaranju drugog dijela sezone. Klub je potvrdio sporazumni prekid saradnje.

"HVALA KAPETANE

Dominik Begić i HŠK Posušje dogovorili su sporazumni raskid suradnje.

Hvala ti za svaku kap znoja, svaki pogodak i svaki tvoj nastup u najdražem dresu.
Sretno u novom izazovu", stoji u objavi HŠK Posušje.

Sigurno je odlazak Begića veliki udarac za HŠK Posušje, ali premijerligašu nije želio svom kapitenu i prvom strijelcu praviti probleme pri odlasku u inostranstvo.

Prema dostupnim informacijama, Posušje će dobiti i obeštećenje.

Begić je u prvom dijelu sezone bio prvi strijelac Posušja sa pet pogodaka, a dodao je i dvije asistencije u 17 nastupa.

Dva nastupa dodao je u Kupu naše zemlje. Nastupao je u našoj zemlji i za Čapljinu, ali i NK Imotski.

Posušje već sutra igra važan meč protiv Zvijezde 09, dok je u Kupu BiH rival ovom timu Sloga iz Doboja. U Kupu se u ovom dijelu takmičenja igraju dva meča, a Posušje je domaćin u prvom.

Utakmicu između Posušja i Zvijezde 09 sudit će Miloš Gigović iz Gradiške, a pomagat će mu Enes Đozić i Moamer Čaušević, obojica iz Sarajeva. Četvrti sudija također je iz Sarajeva, a njegovo ime je Nihad Ljajić.

Podsjetimo drugi dio sezone u Premijer ligi počinje sutra susretom Sloge i Veleža, dok se preostale utakmice igraju u subotu i nedjelju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.