Kapiten i prvi strijelac Posušja odlazi u inostranstvo, klub će dobiti i obeštećenje

Očekuje se zvanična potvrda premijerligaša

Kapiten i prvi strijelac Posušja odlazi u inostranstvo, klub će dobiti i obeštećenje · Saznajemo

S. Mlaćo

HŠK Posušje je prošao dalje u četvrtinu finala Kupa naše zemlje, ali prelazni rok sa klub sa Mokrog Doca nije završen.

Naime, SportSport saznaje da će Posušje napustiti kapiten i prvi strijelac Dominik Begić. Begić će prema dostupnim informacijama karijeri nastaviti u jednom klubu iz Uzbekistana, a bh. premijerligaš će dobiti obeštećenje.

Radi se prema nezvaničnim informacijama o FC Buxoro, a transfer bi trebao biti kompletiran do kraja sedmice i Begić prema svemu sudeći neće nastupiti u subotu protiv Zvijezde 09.

Očekuje se da iz Posušja uskoro potvrde odlazak 26-godišnjaka kojem će ovo biti prvi inostrani transfer i sigurno velika prilika u karijeri da ostvari poprilično 'kvalitetnu' finansijsku dobit.

Begić je u prvom dijelu sezone bio prvi strijelac Posušja sa pet pogodaka, a dodao je i dvije asistencije u 17 nastupa.

Dominik Begić
Dominik Begić HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: FW

Statistika

17 nastupa
15 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
2 asistencija
5 golova
Oglasi

Dva nastupa dodao je u Kupu naše zemlje. Nastupao je u našoj zemlji i za Čapljinu, te NK Imotski.

Iako će klub ostvariti finansijsku dobit, sigurno će odlazak Begića biti udarac za trenera Posušja Denisa Ćorića. Begić je bio veoma bitan faktor, kako na terenu, tako i u svlačionici, a da li će klub iz Posušja potražiti zamjenu, ostaje da se vidi.

Posušje u subotu igra važan meč protiv Zvijezde 09, dok je u Kupu BiH rival ovom timu Sloga iz Doboja. U Kupu se u ovom dijelu takmičenja igraju dva meča, a Posušje je domaćin u prvom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmicu između Posušja i Zvijezde 09 sudit će Miloš Gigović iz Gradiške, a pomagat će mu Enes Đozić i Moamer Čaušević, obojica iz Sarajeva. Četvrti sudija također je iz Sarajeva, a njegovo ime je Nihad Ljajić.

Podsjetimo drugi dio sezone u Premijer ligi počinje sutra susretom Sloge i Veleža, dok se preostale utakmice igraju u subotu i nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi