Sa potpisa ugovora FOTO: Antonio Slišković

Mladi igrač iz Viteza

Potpis na Pecari: "Veliki motiv da nastavim marljivo raditi"

Samir Mlaćo

NK Široki Brijeg sa dosta promjena ulazi u drugi dio sezone Premijer lige.

Naime, Širokobriježani su mnogo mijenjali, a tu je i novi trener Dino Skender. Savladali su u Kupu BiH protekle sedmice Stupčanicu iz Olova, a sada ih očekuje gostovanje FK Sarajevo.

Meč se igra u nedjelju na Koševu, a prethodno su sa Pecare potvrdili itekako 'vrijedan' potpis. Krilni napadač juniorske selekcije kluba potpisao je profesionalni ugovor do zime 2027. godine.

"NK Široki Brijeg je jedan od najvećih klubova u BiH i čast mi je i zadovoljstvo što sam potpisao profesinalni ugovor. Ovo za mene predstavlja veliki motiv nastaviti marljivo raditi i izboriti mjesto u seniorskoj momčadi", rekao je David Marković koji je ponikao u NK Romari Vitez i ljetos prešao među Plavo-bijele.

Mladi igrač iz Viteza u aktualnoj sezoni juniorske Premijer lige BiH upisao je 13 nastupa i postigao šest pogodaka u dresu Širokog Brijega.

Sa potpisa ugovora                                                                                                                                                                                                                       

Ponikao je u NK Romari, klubu iz Viteza, koji već godinama se ističe u sjajnom radu sa mladim igračima, a potvrđeno je to i na Markoviću.

"Davidu ovim putem od srca čestitamo i želimo mu mnogo lijepih trenutaka i uspjeha u plavo-bijelom dresu!", naveli su iz kluba sa Pecare.

Široki Brijeg gostuje FK Sarajevo, a zatim će ugostiti FK Željezničar. To sigurno neće biti na Pecari.

Zbog uređenja travnjaka Pecare, susret će biti odigran u Posušju ili Čitluku. Kako je potvrđeno za SportSport, konačna odluka još uvijek nije donesena.

Široki Brijeg je igrao u Posušju domaće utakmice pred kraj prvog dijela sezone, no teren Mokrog Doca je u sve težem stanju, što se vidjelo i na meču Kupa između Posušja i Laktaša.

Lopta je u drugom dijelu bukvalno jedva se 'kotrljala', no susret je završen po planu. Da li će Širokobriježani na kraju ipak preseliti u Čitluk, ili ostati na Mokrom Docu, biće poznato već u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.