Gdje će Široki Brijeg ugostiti Željezničar?

Još uvijek nije donesena odluka

Gdje će Široki Brijeg ugostiti Željezničar?

Samir Mlaćo, foto: K. Dedić

U NK Široki Brijeg mogu biti zadovoljni otvaranjem 2024. godine. U prvoj zvaničnoj utakmici Široki Brijeg je nakon penala savladao NK Stupčanica Olovo i prošao dalje u Kupu BiH.

Imali su Širokobriježani i sreće, iako su sve mogli riješiti nakon 90 minuta s obzirom da su vodili 2:0.

Ipak, na kraju su bili zadovoljni, ali odmah se okreću duelu sa FK Sarajevo naredne nedjelje na otvaranju drugog dijela sezone. Dobro se poznaju dva tima, a sigurno da će i Sarajevo pred svojim navijačima jurišati na prva tri boda u novoj sezoni.

Bordo momci su svakako blagi favoriti, no vrlo često su i Širokobriježani znali se u dobrom izdanjima predstaviti na najvećem bh. stadionu.

Poslije Sarajeva, tim Dine Skendera će ponovo imati za rival tim iz glavnog bh. grada. Radi se o FK Željezničar. Željezničar drugi dio sezone otvara derbijem sa Zrinjskim, a zatim će put Hercegovine.

Oglasi

Zbog uređenja travnjaka Pecare, susret će biti odigran u Posušju ili Čitluku. Kako je potvrđeno za SportSport, konačna odluka još uvijek nije donesena.

Široki Brijeg je igrao u Posušju domaće utakmice pred kraj prvog dijela sezone, no teren Mokrog Doca je u sve težem stanju, što se vidjelo i na meču Kupa između Posušja i Laktaša.

Lopta je u drugom dijelu bukvalno jedva se 'kotrljala', no susret je završen po planu. Da li će Širokobriježani na kraju ipak preseliti u Čitluk, ili ostati na Mokrom Docu, biće poznato već u narednim danima.

Široki Brijeg je mnogo mijenjao ove zime, a razlog je veoma loša polusezona. Stigao je i novi šef struke Dino Skender, a upravo je Skender govorio o utakmici u Olovu odigranoj u subotu.

"Bilo je tačno kako smo i očekivali, jako izazovna i teška kup utakmica u gostima kod Stupčanice. Prije svega čestitam igračima na prolazu, jer nakon 90 minuta i slijeda događanja u drugom poluvremenu dečki su ipak pokazali prisebnost i koncentraciju u raspucavanju s bijele tačke i na taj način izborili plasman među osam najboljih. Što se tiče igre, prvih pola sata bili smo dosta dobri, nismo dali Stupčanici praktički ništa i priveli smo mirno poluvrijeme s 0:2.

S tim dijelom mogu biti zadovoljan. Na žalost, drugi dio nismo bili pravi do kraja, čak smo dobro i ušli u nastavak, ali gol iz prekida za 1:2 sve je okrenuo i psihologija je počela raditi svoje", kazao je trener Širokog Brijega Dino Skender.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Međutim, ne mogu puno zamjeriti igračima, jer očigledno nam je taj negativan niz iz prošle polusezone podsvjesno ostavio traga. Samo smo razmišljali kako sačuvati vodstvo do kraja i kako doći do pobjede. Nismo više bili fokusirani na našu igru. Previše smo razmišljali o rezultatu i pobjedi koju dugo čekamo", dodao je Skender.

Širokobriježani će danas saznati protivnika u četvrtfinalu Kupa BiH od 12 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi