Zasuti petardama i udarima

Haos na istočnoj tribini prilikom odlaska igrača Širokog Brijega u svlačionice

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je poraženo na Koševu od Širokog Brijega s 3:1, a nakon utakmice desile su se nemile scene.

Navijači Bordo tima nezadovoljni igrom svog tima odlučili su bijes iskaliti na gostima iz Širokog Brijega. Pri izlasku s terena s istočne tribine navijači domaćeg tima zasuli su ih petardama i pirotehničkim sredstvima, te uvredama s tribina.

Igrači gostiju s Pecare bježali su s terena. Policija je morala reagovati u ovom slučaju i nadamo se svakako da niko nije povrijeđen.

Scene su ovo kakve sasvim sigurno ne želimo gledati na bh. terenima, a Sarajevo će vjerovatno biti žestoko kažnjeno.

Pogledajte kako su s Koševa ispraćeni igrači NK Široki Brijeg.

Treba svakako napomenuti da su i domaći igrači s terena otišli u pratnji policije. Veliko je nezadovoljstvo istočne tribine i igrači i stručni štab su počaćeni žestokim uvredama.

Široki je danas potpuno nadigrao Bordo tim. Razlika je lako mogla biti i veća da su gosti iskoristili još nekoliko zicera koje su imali.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju nose tri boda s teškog gostovanja, ali svakako su ove scene s kraja utakmice ostavile veliku mrlju na dosta dobar meč koji se odigrao na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.