Zvijezdi 09 poklonjena dva, a Sarajevu ukraden jedan bod!

Bordo tim ostao bez boda

Dileme nema: Sarajevo je primilo gol iz ofsajda

Eldar Ganibegović

Sarajevo je danas ubilježilo novi kiks. Poraženo je od Zvijezde 09 golom u nadoknadi vremena, ali, moramo to reći, iz čistog ofsajda.

FK Sarajevo je danas u okviru 20. kola WWin lige poraženo od fenjeraša na tabeli. Zvijezda 09 je u Ugljeviku bila bolja rezultatom 1:0.

Pogodak vrijedan tri boda za domaćina postigao je Vadze u sudijskoj nadoknadi. Gosti su tražili ofsajd, nisu ga dobili, ali sada dileme nema.

Jasno se može vidjeti kako je fudbaler domaće ekipe bio u ofsajdu u trenutku kada mu je lopta upućena i slobodno možemo reći da je Sarajevo oštećeno za jedan bod.

Ofsajd pozicija iz koje je Zvijezda 09 postigla gol i srušila Sarajevo. 

Inače, glavni sudija današnje utakmice bio je Mirza Kazlagić, a kraj aut linija pomgali su mu Mostarci Marko Perić i Boris Dujmović.

Nije alibi Simonu Rožmanu i njegovim izabranicima

Međutim, i da nije bilo ovog gola, Sarajevu bi i bod i remi kod Zvijezde 09 koja je fenjeraš bio kiks, te se tim s Koševa nalazi u jako lošem ritmu pred utakmice s Borcem i Željezničarom naredne sedmice.

Današnji primljen pogodak iz ofsajda sigurno ne može biti alibi Simonu Rožmanu i njegovim izabranicima, jer su ponovo pružili lošu igru i uzimajući u obzir ulaganja od njih se mnogo više očekuje.

Sada je Sarajevo u vrlo nepovoljnoj poziciji. Četvrto je s 33 boda, bodom manje od trećeg Veleža koji ima utakmicu manje.

Sloga Sarajevu diše za petama. Nakon jučerašnje pobjede nad GOŠK-om Dobojlije su pete s 31 bodom i uključile su se u borbu za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu slijedi gostovanje kod Željezničara u vječitom derbiju, koji neće dočekati u lijepom raspoloženju, to je sasvim sigurno.

Nakon toga Bordo timu ostaje još domaća utakmica s Igmanom, nakon čega će se praviti raspored za posljednjih 11 kola na osnovu plasmana na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.