Unatoč svemu...

Ismir Mirvić je imao isuviše kratku poruku nakon poraza u Ugljeviku, igračima je više nego jasna

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Fudbalski klub Sarajevo danas je u Ugljaviku sa minimalnih 1:0 poražen od Zvijezed 09, što je svakako nešto što niko u redovima gostiju nije očekivao.

Sarajevo je kao favorit stiglo na gostovanje kod otpisane Zvijezde, a formalni domaćin je golom Vadzea u 93. minuti šokirao bordo tim. Pobjeda je Zvijezdi vratila nadu da može da ostane u Wwin ligi iako je i dalje na pet bodova od opasne zone, dok je Sarajevu umrla i posljednja nada da može do titule.

Bordo tim je vezao tri poraza, a u drugom dijelu sezone su izabranici Simona Rožmana, uz teško izboreni prolaz protiv prvoligaša Slobode u Tuzli u Kupu, poraženi od Širokog Brijega i Zvijezde. Slijedi im veliki derbi na Grbavici, no dočekuju ga u jako lošem raspoloženju.

Bijesni navijači okrenuli su u Ugljeviku leđa igračima, traže ostavke i nove promjene, ali prvi čovjek kluba, Ismir Mirvić, ne gubi nadu. Njemu je sigurno posebno teško kada Sarajevu ne ide najbolje ali je i pored toga odlučio stati uz igrače i dati im podršku.

"Glavu gore", poruka je na fotografiji s igračima i navijačima Sarajeva koju je postavio Mirvić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Igračima i stručnom štabu je podrška nephodna, budući da im slijedi veliki sarajevski derbi i da se nalaze u katastrofalnoj formi, a ono što je već sada jasno, neće biti lako izboriti ni Evropu, dok je titula odavno otpisana, ali svakako će Sarajevo imati čemu da se nada u Kupu i to će biti jedinstevna prilika da se osvoji trofej.

Rožman, koji je dobio brojne uvrede od navijača, nakon meča protiv Zvijezde je kazao:

"Čestitam Zvijezdi na pobjedi. Borili smo se, nije toga bilo na zadnjoj utakmici, ali sada jeste. Nogomet je takav, imali smo i prečku, nije nam išlo... Zaslužili smo bar bod. U nezgodnoj smo situaciji, ali utječu to i druge stvari na koje ja ne mogu utjecati. To neka riješe drugi", rekao je Rožman koji nije otkrio na šta detaljno misli.

Dobio je kritike i od navijača sa tribina. Da li razmišljate o ostavki?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je u domenu ljudi koji vode klub. Znamo kako mi radimo, pošteno, ali nema rezultata".

Sarajevo već u srijedu gostuje kod FK Borac u Kupu, dok za vikend igra vječiti derbi protiv FK Željezničar na Grbavici. To bi ujedno mogli da budu mečevi odluke za Rožmana, ali i za neke druge članove kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.