Dileme nema: Sarajevo je primilo gol iz ofsajda
Zvijezdi 09 poklonjena dva, a Sarajevu ukraden jedan bod!

Bordo tim ostao bez boda

Dileme nema: Sarajevo je primilo gol iz ofsajda

Eldar Ganibegović

Sarajevo je danas ubilježilo novi kiks. Poraženo je od Zvijezde 09 golom u nadoknadi vremena, ali, moramo to reći, iz čistog ofsajda.

FK Sarajevo je danas u okviru 20. kola WWin lige poraženo od fenjeraša na tabeli. Zvijezda 09 je u Ugljeviku bila bolja rezultatom 1:0.

Pogodak vrijedan tri boda za domaćina postigao je Vadze u sudijskoj nadoknadi. Gosti su tražili ofsajd, nisu ga dobili, ali sada dileme nema.

Jasno se može vidjeti kako je fudbaler domaće ekipe bio u ofsajdu u trenutku kada mu je lopta upućena i slobodno možemo reći da je Sarajevo oštećeno za jedan bod.

Ofsajd pozicija iz koje je Zvijezda 09 postigla gol i srušila Sarajevo. 

Inače, glavni sudija današnje utakmice bio je Mirza Kazlagić, a kraj aut linija pomgali su mu Mostarci Marko Perić i Boris Dujmović.

Oglasi

Nije alibi Simonu Rožmanu i njegovim izabranicima

Međutim, i da nije bilo ovog gola, Sarajevu bi i bod i remi kod Zvijezde 09 koja je fenjeraš bio kiks, te se tim s Koševa nalazi u jako lošem ritmu pred utakmice s Borcem i Željezničarom naredne sedmice.

Današnji primljen pogodak iz ofsajda sigurno ne može biti alibi Simonu Rožmanu i njegovim izabranicima, jer su ponovo pružili lošu igru i uzimajući u obzir ulaganja od njih se mnogo više očekuje.

Sada je Sarajevo u vrlo nepovoljnoj poziciji. Četvrto je s 33 boda, bodom manje od trećeg Veleža koji ima utakmicu manje.

Sloga Sarajevu diše za petama. Nakon jučerašnje pobjede nad GOŠK-om Dobojlije su pete s 31 bodom i uključile su se u borbu za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu slijedi gostovanje kod Željezničara u vječitom derbiju, koji neće dočekati u lijepom raspoloženju, to je sasvim sigurno.

Nakon toga Bordo timu ostaje još domaća utakmica s Igmanom, nakon čega će se praviti raspored za posljednjih 11 kola na osnovu plasmana na tabeli.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Jbg,kad neide neide,bice bolje ali netreba jos veci pritisak stvarati na trenera i igrace to samo moze izazvati kontraefekat.Bice bolje Pitari,na grbavicu po bodove!
5 3
papagaj
Zeljovac sam al je ovo zalosno, samo me interesuje jel imalo ima ljudakosti u tom sudiji vidio je sta uradi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi