Ismir Mirvić: Ostavit ćemo naslijeđe budućim generacijama

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo danas je održao radni sastanak u Gradskoj vijećnici Sarajevo, na kojem je predstavio javnim institucijama idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju. Tim povodom obratio se predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić.

"Želim se, prije svega, zahvaliti svim učesnicima radnog sastanka koji su podržali našu inicijativu za rekonstrukciju i modernizaciju Koševa. Ovo je velika stvar. Ostavit ćemo naslijeđe generacijama iza nas i ovo je prvi zajednički korak u tome. ž

Ja vjerujem da Sarajevo kao Klub i kao Brand nema limitacija. Historija je pisala svoje uspjehe i na to smo ponosni ali sigurno da u budućnosti možemo i hoćemo mnogo bolje", poručio je Mirvić.

"Svijetla smo tačka u Bosni i Hercegovini i sistemski polako postajemo baš ono što sam zamislio na početku. Dok većina ljudi odlaze iz Bosne i Hercegovine, mi vraćamo naše talente jer je baš Sarajevo najbolja mogućnost za razvoj njihove karijere u svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mi smo dobar i adekvatan partner i lider smo u poslovnim praksama u bh. premijer ligi. U idealnom svijetu, veliki uspjesi su ispred nas. Ne iza nas. Zato gledamo samo prema naprijed", dodao je predsjednik bordo tima.

"Klubu je trebala reforma i sistemsko rješenje. Novi temelji za nove generacije. A danas nam je najpotrebnije zajedništvo. Modernizacija našeg doma koji je javno dobro je važan korak u ispunjavanju naše strategije, pravi izlog grada Sarajeva u svijetu i zato nam je i potrebna podrška svih nivoa vlasti", zaključio je predsjednik Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.