Ide vječiti derbi, a pogled na tabelu posljednjih pet kola izaziva nevjericu

Željezničar posljednji, Sarajevo pretposljednje

Ide vječiti derbi, a pogled na tabelu posljednjih pet kola izaziva nevjericu

Adnan Beganović

Naredno 21. kolo Wwin lige nam donosi i duel sarajevskih rivala, Željezničara i Sarajeva. Derbi se igra na Grbavici, a obje ekipe ga dočekuju u lošoj formi.

Utakmicom Široki Brijeg - Željezničar (2:0) kompletirano je 20. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine, a u narednom nas očekuje najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Željezničara i Sarajeva.

Željezničar i Sarajevo će u 21. kolu Wwin lige na Grbavici odmjeriti snage. Duel je to najvećih bosanskohercegovačkih klubova, no u isto vrijeme i ekipa koje su trenutno u najlošijoj formi u ligi.

Naime, ukoliko se uzme u obzir posljednjih 5 kola onda se vječiti rivali nalaze na posljednje dvije pozicije na tabeli. Željezničar je fenjeraš sa samo osvojenim bodom, dok je Sarajevo jedanaestoplasirano sa tri osvojena boda.

Plavi s Grbavice su u posljednjih pet odigranih utakmica samo iz duela sa Zrinjskim izašlli neporaženi, odnosno na otvaranju drugog dijela sezone su odigrali 0:0 sa aktuelnim prvakom naše zemlje.

Oglasi

Prije te utakmice su pretprjeli poraze u duelima sa Tuzla Cityjem (3:0), Veležom (1:0 i GOŠK-om (1:0), dok su i danas poraženi od Širokog Brijega (2:0), pa su tako uz Zvijezdu 09 jedina ekipa bez osvojenog boda van svog terena.

Sarajevo i pored loše forme u borbi za Evropu

S druge strane, ni Sarajevo se ne može pohvaliti mnogo boljim rezultatima u posljednjim mečevima. Bordo tim je u posljednjih pet prvenstvenih mečeva upisao isto poraza kao i Željezničar (četiri), no za razliku od gradskih rivala, uspio je upisati i jedan trijumf.

Slavilo je Sarajevo protiv GOŠK-a rezultatom 3:0, a poraze je pretrpjelo u duelima sa Veležom (1:0), Zrinjskim (2:0), Širokim Brijegom (3:1), te Zvijezdom 09 (1:0).

Dakle, obje ekipe u derbi ulaze sa užasnim rezultatima u posljednjih pet prvenstvenih mečeva s tim da Željezničar pobjedu čeka od 13. kola kada je na Grbavici s minimalnih 1:0 savladao Slogu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, treba istaći da je Sarajevo zahvaljući dobrim rezultatima do 15. kola i dalje u borbi za Evropu, ali trenutno izabranici Simona Rožmana drže četvrto mjesto na tabeli koje ne garantuje izlazak na evropsku scenu.

Plavi s druge strane tokom cijele sezone igraju loše, pa su za razliku od vječitih rivala u borbi za goli premoijerligaški život, tako da najveći bh. derbi i pored svega navedenog ima veliki značaj. Sarajevu trebaju bodovi u borbi za Evropu, a Željezničaru u borbi za ostanak u eliti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Vjeciti derbi je smijesna rijec za ove ekipe igraju Neki novi ljoze vs real madrid. Doduse ovi su na jugu i na tabeli i na stadionu a Real na sjeveru i na tabeli i na stadionu.
4 1
Bobinho1987
Cirkus od kluba i Zeljo i Torpedo,samo sto jazavicare vadi sto imaju vise bodova,sve ostalo je u 5 grama
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi