Nakon pobjede Francuske

Poirier otkrio kako su zaustavili Musu, Collet očaran odbranom svoje ekipe

Esmer Oštraković

Košarkaška reprezentacija Francuske upisala je pobjedu večeras u Mejdanu protiv Bosne i Hercegovine.

Iako je naša reprezentacija jak dobro otvorila ovu utakmicu i igrala veoma dobro u prvom poluvremenu Francuzi su na kraju ostvarili pobjedu.

Nakon utakmice na press konferenciji govorili su Poirier i selektor Francuske Vincent Collet.

"Sjajna atmosfera. Kontrolisali smo skok. Mislim da je ključ bio u drugih dvadeset minuta. Vratili su se na kraju, ali iskontrolisali smo sve", rekao je Poirier, te je nastavio:

"Plan je bio da usmjerimo Musu u desnu stranu i da budemo agresivni tako da mora dodavati loptu. Imao je šest izgubljenih lopti. Plan je uspio", završio je Poirier.

Nakon Poiriera govorio je i Collet.

"Igrali smo sa njima prije godinu i pol u Sarajevu. Očekivao sam istu igru. Znao sam slabosti i prednosti BiH, ali sada smo igrali vrhunsku odbranu svih 40 minuta.

Zaustavili smo Musu koji je imao nekoliko vrhunskih poteza, jer je vrhunski igrač, ali i moji igrači su dali sve od sebe da ga zaustave", rekao je Collet.

Podsjetimo, reprezentacija Francuske ostvarila je pobjedu od dvanaest razlike, a Musa je na kraju ubacio petnaest poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.