Francuzi komentarisali navijače Litvanije: Logično je da su za nas navijali, ostavili smo ih u igri

Collet i Heurtel na press konferenciji

Francuzi komentarisali navijače Litvanije: Logično je da su za nas navijali, ostavili smo ih u igri

E. Čaušević

Francuska je danas pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 81:68 na Eurobasketu.

Francuzi su se osvetili našoj reprezentaciji za poraz u Skenderiji prije desetak dana u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i pokazali su o kakvoj selekciji se radi.

Našem timu je trebala danas pobjeda da osiguramo plasman u narednu rundu, ali to nismo uspjeli da ostvarimo.

Ipak, i dalje sve imamo u svojim rukama jer sutra ukoliko slavimo u posljednjem kolu grupne faze protiv Litvanije idemo sigurno dalje.

Nakon meča u Kelnu održana je i press konferencija selekcije Francuske, a novinarima se obratio selektor ovog tima Vincent Collet.

"Odigrali smo baš ozbiljno danas. Bilo je teško jer je BiH bila motivisana i za njih je bila ovo velika utakmica i dali su sve od sebe. Ipak, odigrali smo mi dobro. Promašili smo neke šuteve koji su mogli ranije odlučiti meč, ali nismo paničarili kada su se vratili i prelomili smo meč. Oni su bili dosta umorni. Rezultat opravdava stanje na parketu".

Oglasi

Osvetili ste se BiH za poraz u Sarajevu.

"Prije deset dana u Sarajevu su oni bili spremniji i odmorniji. Bili su danas motivisani, igrali su bez straha i srcem od početka, ali smo morali mi da se vratimo i kontrolišemo meč. Ovo je bio pravi Eurobasket meč. Mi imamo dužu klupu i rotaciju i kontrolisali smo dobro meč na kraju i pobijedili smo. Naša odbrana je u posljednjoj dionici kontrolisala njihov povratak i to je također bilo bitno".

Navijači Litvanije su navijali za vas danas protiv BiH, kako to komentarišete?

"To je normalno jer žele da njihov tim ide dalje. Da smo izgubili oni bi već ispali. Za mene je bilo logično da navijaju za nas jer tako žele da njihov tim ostane u igri. Dali smo njihovom timu šansu i sada je za njih. Sutra će to biti jako dobra utakmica jer oba tima se bore za prolazak dalje", jasnan je bio Collet.

Na press konferenciji bio je i košarkaš Thomas Heurtel koji je dao komentar nakon meča protiv BiH.

"Počeli smo meč u dobrom ritmu od prve minute. U drugom dijelu smo počeli malo sporije, ali smo onda pred kraj pojačali i došli do pobjede koja je za nas jako dobra", rekao je Heurtel.

Može li Bosna i Hercegovina u drugu rundu Eurobasketa?

"Da imaju odličan kvalitet i vidjeli smo to večeras. Imaju odlične igrače i mogu biti ekipa koja će biti jako opasna u drugoj rundi", zaključio je.

Top Komentari

user1647189634
Noslili Putinove majice u Kelnu lično vidio...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi