Haaland i De Bruyne nevjerovatnim partijama odveli City u četvrtinu finala FA Cupa.

Luton se nije dobro proveo

Utakmica koja će se pamtiti: Haaland pet golova, De Bruyne četiri asistencije i rapsodija Cityja!

Eldar Ganibegović

Manchester City je slavio 2:6 protiv Lutona i plasirao se u četvrtfinale FA Cupa, a dominirali su Haaland s pet golova i De Bruyne s četiri asistencije. Definitivno utakmica o kojoj će se dugo pričati u Engleskoj i šire. 

Već u prvom poluvremenu su Haaland i De Bruyne postigli po hat-trick golova odnosno asistencija. U razmaku od 3. do 40. minute donijeli su Građanima vodstvo od 0:3.

U 39. minuti oba tima napravila su po izmjenu zbog povrede. Kod Lutona je Johnson zamijenio Bella, dok je Doku ušao umjesto Grealisha kod gostiju.

Luton je uspio da postigne gol nade u 45. minuti. Clark je pogodio na asistenciju Barkleyja.

Kombinacija istih igrača daje nadu Lutonu. Ponovo je Barkley asistirao, a Clark pogodio za 2:3 na otvaranju drugog poluvremena.

Međutim, već u 55. minuti De Bruyne opet asistira za Haalanda koji pogađa za 2:4, a onda i za 2:5 tri minute kasnije na asistenciju Silve.

Konačan rezultat od 2:6 postavio je hrvatski veznjak Mateo Kovačić pogotkom u 72. minuti utakmice.

Što se Haalanda tiče večeras je postigao svoj prve golove ove sezone u FA Cupu i drugi je strijelac. Izjednačio se s Joaoom Pedrom iz Brightona, dok gol više ima Szmodics iz Blackburna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Blackburn i Newcastle igraju 1:1 i najvjerovatnije ćemo na toj utakmici gledati produžetke, koje već gledamo na meču Bournemoutha i Leicestera gdje Lisice vode 0:1 nekoliko minuta pred kraj drugog produžetka.

FA Cup, osmina finala:

Luton Town - Manchester City 2:6
Bournemouth - Leicester 0:0 (produžeci 0:1)
Blackburn - Newcastle 1:1 (igraju produžetke)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.