Posljednji vječiti derbi pripao je FK Sarajevo 3:0

Program počinje u subotu, a završava u ponedjeljak

Poznati termini utakmica 21. kola Wwin lige, u centru pažnje sarajevski derbi

Samir Mlaćo

Nakon utakmica četvrtine finala Kupa naše zemlje, već za vikend igraju se susreti 21. kola Wwin lige naše zemlje.

U centru pažnje je naravno sarajevski vječiti derbi, no tu je i još nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

Utakmice se igraju u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Program u subotu počinje od 13 sati. U Tuzli važan meč u borbi za opstanak igraju Tuzla City i Zvijezda 09, dok Igman na svom terenu dočekuje Široki Brijeg.

Igmanu su bodovi itekako potrebni u borbi za opstanak, dok je Široki u nizu od dvije pobjede. Prvo su Širokobriježani savladali Sarajevo, a zatim Željezničar.

Isti dan od 16 sati u Modriči igraju Sloga i Zrinjski. Zrinjski se nije predao u borbi za prvaka, dok domaći također igraju dobro i u igri su za Evropu. Užasan teren vjerovatno će biti najveći problem i za jedne i druge.

U nedjelju od 14 sati na programu je duel Posušja i Veleža. Posušje je sa dvije pobjede krenulo u drugi dio sezone i izabranici Denisa Ćorića su sigurno puni samopouzdanja.

Velež je najavio velike stvari, ali u dva meča Rođeni su osvojili 'samo' dva boda.

Isti dan od 18:45 sati na programu je vječiti sarajevski derbi. Željezničar je domaćin, a Plavima su bodovi itekako potrebni u borbi za opstanak. Ukoliko slave Tuzla City i Igman, a na Grbavici bude remi ili pobjeda gostiju, Željezničar će doći na mjesto koje vodi u niži rang.

Sarajevo je također uzdrmano, loši rezultati donijelo su veliko nezadovoljstvo, no Simon Rožman je 'preživio'. Do kada, ostaje da se vidi.

Program će zatvoriti u ponedjeljak duelom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci FK Borac i NK GOŠK. Banjalučani su aposluni favoriti, GOŠK je pokazao brojne nedostatke protiv Sloge i jasno je da će Gabeljani voditi žestoku borbu za opstank.

Raspored 21. kola Wwin lige:

Subota (02.03.)

FK Tuzla City - FK Zvijezda 09

FK Igman Konjic - NK Široki Brijeg

FK Sloga Doboj - HŠK Zrinjski

Nedjelja (03.03.)

HŠK Posušje - FK Velež

FK Željezničar - FK Sarajevo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponedjeljak (04.03.)

FK Borac - NK GOŠK Gabela

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.