Novi navijački obračun

Sinoć na autoputu oštećen autobus Hordi zla, uhapšeno 14 osoba

Edmir Škorić

Na autoputu kod Ilijaša sinoć je oštećen autobus navijača Sarajeva po njihovom povratku s gostovanja u Banjoj Luci.

Prema informacijama, oštećen je autobus navijača Sarajeva, a na kraju je policija uhapsila 14 osoba. Horde zla su bile u Banjaluci na utakmici četrvrtfinala Kupa protiv Borca, pa se pretpostavlja da su im navijači gradskog rivala spremili "sačekušu"

MUP Kantona Sarajevo navodi da se incident dogodio oko 23:30. Zaustavljena su četiri putnička motorna vozila, a u njima je ukupno bilo 16 osoba. Iz MUP-a su naveli da se osobe lišene slobode mogu dovoesti u vezu sa pomenutim incidentom.

Primijećena je i demontirana zaštitna ograda na autoputu, kao i veći broj odbačenih predmeta. Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 1. KZ FBiH) i Oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH). Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila te udubljenja na bočnoj strani, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode su lišeni: A.D. (1998), D.I. (1990), A.L. (1985), T.P. (1990), A.K. (1999), A.M. (1998), A.G. (2000), B.Dž. (1997), A.Z. (1984), E.A. (2002), E.B. (2005), I.A. (1970), A.O. (1992), i N.T. (1973), svi iz Sarajeva, a dvije maloljetne osobe su uz pratnju roditelja napustile službene prostorije i nad njima će u skladu sa zakonom biti izvršena kriminalistička obrada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.