Uzdanica bordo tima

Renan Oliveira je prije izlaska na Grbavicu oduševio navijače porukom na Instagramu

Edmir Škorić

Simon Rožman objavio je sastav za duel sa Željezničarom i očekivano se u napadu od prve minute našao Renan Oliveira.

Sarajevo gostuje na Grbavici u vječitom derbiju koji počinje u 18:45 sati, a koji nažalost neće biti potpun jer će, odlukom MUP-a, izostati navijači Sarajeva zbog prethodnih incidenata koji su se događali na Grbavici ranije danas.

Zbog sigurnosti je odlučeno da će derbiju prisustvovati samo domaći navijači i tako će FK Željezničar biti u prednosti, ali fudbaleri Sarajeva imaju motiv više da "zapnu" na terenu i da ostvare što bolji rezultat.

Renan Oliveira je igrač od kojeg navijači Sarajeva puno očekuju, a on ih je oduševio jednom porukom na Instagramu neposredno prije izlaska na teren.

Objava brazilskog napadača na Instagramu

Brazilski napadač ima sedam golova na 17 premijerligaških mečeva ove sezone, a u prošlom derbiju je bio strijelac i asistent u 3:0 pobjedi nad komšijama.

U prethodne tri utakmice Sarajevo je doživjele poraze, a Oliveira nije uspio zabilježiti nikakav golgeterski učinak, tako da se navijači s pravom nadaju da će proraditi sada kada je najpotrebniji i kada je "najteže"...

Osim njega, za Sarajevo igraju još Iliev, Matanović, Mehmedović, Penaranda, Kyeremeh, Julardžija, Radović, Soldo, Anđušić, Đuričković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija ovog meča je Ermin Sivac iz Zenice. Njegovi pomoćnici danas su Moamer Čaušević i Enes Đozić, dok je četvrti sudija Nihad Ljajić. Svi su iz Sarajeva.

Oba tima su u rezultatskoj krizi, ali gledajući tabelu, no nema nikakve sumnje da je veći pritisak na Željezničaru, budući da je na pretposljednjem mjestu i prijeti mu historijsko ispadanje iz lige ukoliko se ubrzo ne poboljša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.