Akrapović i Rožman odabrali sastave za derbi: Danas pobjeda vrijedi više nego ikad!
Veliki derbi na Grbavici imao je žestok uvod

Željo dočekao Sarajevo

Akrapović i Rožman odabrali sastave za derbi: Danas pobjeda vrijedi više nego ikad!

Midhat Šljivak

FK Željezničar od 18:45 sati na Grbavici dočekuje najvećeg rivala FK Sarajevo. Treneri oba tima odredili su sastave s kojim će početi meč.

Bruno Akrapović i Simon Rožman odredili su sastave za jedan od najvažnijih derbija u posljednjih nekoliko godina. Oba tima su pod velikim pritiskom i 'moraju' pobijediti.

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Karić, Galić, Amoah, Bismark, Selimović.

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Mehmedović, Oliveira, Penaranda, Kyeremeh, Julardžija, Radović, Soldo, Anđušić, Đuričković.

Glavni sudija ovog meča je Ermin Sivac iz Zenice. Njegovi pomoćnici danas su Moamer Čaušević i Enes Đozić, dok je četvrti sudija Nihad Ljajić. Svi su iz Sarajeva.

Željezničar ovaj derbi dočekuje u jako teškoj poziciji. Plavi su s 20 osvojenih bodova u poziciji koja vodi u niži rang takmičenja, što je istinska katastrofa.

Oglasi

S druge strane Sarajevo je očajno ušlo u drugi dio sezone. Ekipa Simona Rožmana poražena je od Širokog na Koševu s 3:1, te od fenjeraša Zvijezde 09.

Zbog svega nabrojanog ovaj derbi će biti žešći nego ranije. Oba tima moraju krenuti naprijed i vidjet ćemo šta će se dešavati na Grbavici.

Gosti u ovom susretu neće imati podršku publike. MUP Kantona Sarajevo je zabranio njihov dolazak nakon nereda koji su se desili ranije ovog dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Željezničar, koliko-toliko, imati prednost na tribinama i sigurno je da se očekuje ogromna podrška za Plave.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krajinausrcu73
Kad vidim Pede%rrandu u sastavu,dodje mi muka...
0 0
djecu_vam_mrtvu_mostarsku
Zašto se za sudiju Sivca kaže da je iz Zenice, čovjek već više od 15 godina živi i radi u Sarajevu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi