Oglasio se MUP Kantona Sarajevo: Spriječeni su neredi koji su bili planirani uoči i tokom utakmice
Trenutno stanje ispred Grbavice

Potvrdili da Horde Zla ne mogu na stadion

Oglasio se MUP Kantona Sarajevo: Spriječeni su neredi koji su bili planirani uoči i tokom utakmice

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Kako je SportSport i najavio, navijači Sarajeva neće moći na vječiti derbi od 18:45.

Niz incidenata je zabilježeno jutros u blizini stadiona Grbavica, nekoliko lica je privedeno, a povrijeđeno su i dva policajca. Navodno su povrijeđeni od strane navijača koji su ih povrijedili svojim automobilom.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo sada su saopštili da popularne Horde Zla sigurno neće moći na utakmicu. Navode da su navijači Sarajeva spremali nerede i tokom utakmice.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, u skladu s procjenom rukovodioca osiguranja i operativnih saznanja, donijela je odluku da zabrani ulazak gostujućih navijača na stadion „Grbavica“ tokom odigravanja derbi utakmice između FK „Željezničar“ i FK „Sarajevo“, danas 03.03.2024. godine.

Tokom današnjeg dana, grupa navijača „Horde zla“ je ozbiljno narušila sigurnost, zbog čega je do ovog trenutka u službene prostorije privedeno devet osoba, te su tom prilikom povrijedili dva policijska službenika.

Efikasnim djelovanjem pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, spriječeni su neredi većih razmjera, koje je, prema operativnim saznanjima, pripremala ova navijačka grupa uoči i tokom današnje utakmice.

Oglasi

S obzirom na činjenicu da se posljednjih dana bilježi planirano sukobljavanje između navijača ova dva kluba – podsjećamo da su policijski službenici 28.02.2024. godine slobode lišili 14 osoba, pripadnika navijača kluba FK „Željezničar“ zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja autobusa u kojem su bili navijači FK „Sarajevo“ – Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo donijela je odluku o zabrani ulaska gostujućih navijača iz sigurnosnih razloga.

Svaki pokušaj ugrožavanja života i imovine građana Kantona Sarajevo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju na stranici mup.ks.gov.ba.

Ispred stadiona Grbavice je zaista jako osiguranje i navijači već ulaze na stadion.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zadržavanja nema i policija čini da sve prođe bez incidenata.

Meč na Grbavici igra se od 18:45, a ulaznica već od jutros nema u prodaji. Susretu će prisustvovati više od 12.000 navijača.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
tako treba sa stokom.
0 2
Drakula
Ubi zakolji da drot ne postoji!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi