Loš završetak derbija

Sukob igrača u finišu

Opšti haos na Grbavici, ratoborni Iliev dobio direktan crveni karton!

Midhat Šljivak

Opšti haos nastao je u finišu meča Željezničara i Sarajeva na Grbavici, a crveni karton je dobio golman Bordo tima Dejan Iliev.

Željezničar je deklasirao Sarajevo na Grbavici (3:0). Nije zbog toga nikakvo čudo što su igrači Bordo tima veoma nervozni i sve je kulminiralo u samom finišu meča.

Nakon jednog prekršaja došlo je do velike gužve i naguravanja između igrača. Sudija Ermin Sivac je imao dosta posla, a najratoborniji je bio golman Dejan Iliev.

Došlo je do naguravanja, verbalnih prepirki, Iliev je fizički nasrnuo na protivnike i dobio je crveni karton.

Dejan Iliev je morao van terena zbog udaranja rivala

Soldo, Ovčina i Krpić su dobili žute kartone. Duo iz Željezničara zbog njih propušta naredni meč.

Željezničar je zasluženo stigao do pobjede u gradskom derbiju. Tim Brune Akrapovića je razbio najvećeg rivala i slavio je uvjerljviih 3:0.

Meč života odigrao je desni bek Plavih Marin Galić. On je postigao dva gola, a jedan i to s 35 metara postigao je Amer Hiroš.

Željo je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone. Ipak, još je dosta rada pred njima, no s ovakvom igrom neće biti tmurnih dana za navijače tima s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo s druge strane diše jako teško. Još su u borbi za Evropu, ali pitanje je mogu li išta s Rožmanom na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.