Galić igra utakmicu života: Sarajevo razbijeno na Grbavici

Željezničar vodi 3.0

Galić igra utakmicu života: Sarajevo razbijeno na Grbavici

H. Zilić

FK Sarajevo je na koljenima u gradskom derbiju na Grbavici. Željezničar nakon 70 minuta igre ima vodstvo od velikih i zasluženih 3:0.

Do trećeg gola Plavi dolaze u 69. minuti utakmice. Još jedan brz napad Željezničara i drugi pogodak Galića.

Galić je primio jednu loptu pored Penerande, bio smiren i preciznim udarcem zatresao mrežu Ilieva.

Dva gola Galića za 11 minuta igre, Sarajevo je razbijeno u ovim momentima na Grbavici.

Željezničar je veoma blizu pobjede koja će im puno značiti da izađu iz rezultatske krize, ali i da se pomjere na prvenstvenoj tabeli.

Treba svakako istaći da je tim Brune Akrapovića apsolutno zasluženo u prednosti u ovom gradskom derbiju. Od samog početka su izašli s pobjedničkim mentalitetom i u svim segmentima igre su nadigrali rivala.

Oglasi

U slučaju da Bordo tim upiše poraz, trener Simon Rožman će se naći pod velikim pritiskom. To će biti četvrti vezani poraz, treći u proljetnom dijelu sezone. Tome se navijači Bordo tima nisu nadali.

Željezničar od samog početka ima veliku podršku s tribina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači domaćeg tima nose ekipu koja je izuzetno borbena na terenu i potpuno su vratili svojim fanovima za podršku koju imaju.

Plavi su ovaj derbi dočekali na poziciji koja vodi u niži rang takmičenja. Pobjeda je bila imperativ i na kraju su do nje, po svemu sudeći i došli.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gojazni_shljivack
АТОМСКО САРАЈЕВО, majstor Rožman, legenda Ibričić, vrhunska pojačanja iz raspale crnogorske lige hahahaha. kakav cirkus od kluba. Hahaha strašno, šta sam govorio već godinama glupani kitarski! Vi ste nula.
3 0
plemic
galić je torpedirao mlađeg ligaša iz sarajeva
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi