Sarajevo poniženo na Grbavici, Galić junak Plavih!

Plavi uvjerljivi za izlazak iz opasne zone

Sarajevo poniženo na Grbavici, Galić junak Plavih!

E. Škorić, foto: T. Hebib

U derbiju 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine sastali su se gradski i vječiti rivali Željezničar i Sarajevo, a pobjedu je sasvim zasluženo slavila domaća ekipa (3:0).

Ovo je bio 151. vječiti derbi, ali nažalost nije bio potpun jer su izostali navijači Sarajeva, kojima je MUP Kantona Sarajevo nakon prethodnih nereda zabranio dolazak na stadion. Sarajevo je ostalo bez podrške, ali to nije nikakav alibi igračima koji su bili potpuno nemoćni na Grbavici.

Prvu šansu na utakmici imali su gosti s Koševa, kada je u šestoj minuti iz neposredne blizine Đuričić glavom šutirao preko gola. Na drugoj strani je Julardžija izblokirao Hiroša, a onda u 12. minuti pogodak i veliko slavlje na punoj Grbavici.

Hiroš je sa oko 35 metara izveo slobodni udarac, uočio je loše postavljenog Ilieva i matirao golmana Sarajeva, kojem svakako na dušu ide pogodak. Za fudbalera koji je ove zime stigao, to je bio prvijenac u dresu Željezničara.

Gosti kao da su bili u nokdaunu, već u 16. minuti je moglo lakoda bude 2:0, kada je Penaranda dodao loptu do Amoaha, ali ovaj ne koristi poklon Venecuelanca i ostaje 1:0. Do kraja prvog dijela nije bilo promjena, a zadovoljniji na pauzu otišli su domaći fudbaleri.

Oglasi

Treneru Sarajeva Simonu Rožmanu nije preostalo ništa nego da pokuša nešto mijenjati, pa je na poluvremenu ubacio Hasića umjesto Anđušića, ali to nije dalo rezultata.

Željezničar je u 58. minuti došao do 2:0. Amoah centrira, Iliev odbija na nogu Galića, kojem nije bilo teško iz blizine da zatrese mrežu rivala. Golu je prethodila greška Kyeremeha koji se okliznuo i izgubio loptu.

Bezidejni gosti tromo su napadali, no nije bilo opasnosti po gol Muftića, da bi ih u 69. minuti drugim golom dokrajčio Galić. Boljević je centrirao s lijeve strane, a ponovo Galić iz drugog plana, pomalo zaboravljen, pogađa u maniru rasnog strijelca.

Tako je derbi praktično riješen 20 minuta prije kraja. Na kraju je došlo do obračuna među igračima, pa je crveni karton dobio golman Sarajeva Iliev, koji će po lošem pamtiti ovu noć.

Oglasi

Željezničar s navijačima slavi veliku pobjedu i izlazak iz opasne zone, a agonija Sarajeva je nastavljena. Od nastavka sezone bordo tim je neprepoznatljiv, uspio je tek drugoligaša Slobodu da savlada na penale u Kupu, a onda serija negativnih rezultata...

Interesantno da je prvi meč odigran na Koševu također završen rezultatom 3:0, a Sarajevo je tada bilo bolje od svog večerašnjeg rivala, koji se uspio osvetiti na pravi način.

Željezničar - Sarajevo 3:0

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Karić, Galić, Amoah, Bismark, Selimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Mehmedović, Oliveira, Penaranda, Kyeremeh, Julardžija, Radović, Soldo, Anđušić, Đuričković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Cestitke Zeji na ZASLUZENOJ POBJEDI..cestitke i PLACENICIMA jer stite ROZMANA, koji ce ostati upamcen kao trener koji ostvario najvise vezanih poraza u Sarajevu(TRENUTNO 4)..Cestitke i RUMENOM na TRANSFERIMA, DALEKO VAM KUCA BILA..
7 0
Drakula
Rekao sam ja mogu oni i dobit ali protiv zvijezde im je presudna utakmica. Ovo je za njih kao da su ostali u ligi najveci uspjeh zadnji 10 godina pobjediti sarajeva. Puna vitrina pobjeda sarajeva kod kona
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi