Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Dinamo savladao PAOK

Jakirović oprezan i spušta loptu: "Imamo mjesta za napredak"

Haris Zilić

Fudbaleri Dinama odradili su lavovski posao u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Modri su na Maksimiru sa 2:0 savladali PAOK i na revanš u Solun nose značajnu prednost.

Po završetku utakmice medijima se obratio trener Dinama Sergej Jakirović koji je imao još jedan uspješan evropski nastup nakon što je u šesnaestini finala sa Dinamom izbacio španski Betis.

"Hvala ovo nevjerovatnoj i divnoj publici, stvarno su nas nosili 90 minuta. Bili smo poprilično stabilni, ispalo je da se radilo o čvrstoj ekipi, a mi možemo biti zadovoljni rezultatom", rekao je Jakirović i nastavio:

"Čeka nas zahtjevan revanš, svjesni smo da nas tamo čeka paklena atmosfera, ali spremni smo i za taj izazov."

Priprema pred utakmicu je bila jako dobra, to se i vidjelo na terenu.

"Možemo biti zadovoljni jer je PAOK jako kvalitetna ekipa. U pripremi utakmice smo znali da je njihov napadački trio iznimno kvalitetan, dali su zajedno 66 golova, ali mi smo ih uspjeli zaustaviti."

Ipak, Jakirović je još uvijek oprezan i spušta loptu na zemlju.

"Imamo mi još mjesta za napredak u defanzivi možemo još bolje stajati jer oni jako dobro napadaju prostor", naglašava trener Dinama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svjestan je trener Modrih da će u Solunu biti pakao od prve minute i da opreza mora biti maksimalan od strane njegove ekipe.

"U Solunu očekujem pritisak od prve sekunde, znam da će nas odmah napasti, a mi to moramo dobro iskontrolirati. Par puta smo se i sami upucali, moram priznati", rekao je Jakirović za kraj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.