Scena sa tribine Maksimira će odjeknuti Srbijom!
Foto: Damir Krajac / Cropix

Jedan detalj je privukao ogromnu pažnju

Scena sa tribine Maksimira će odjeknuti Srbijom!

Admin Čaušević

U uzavreloj atmosferi Maksimira Dinamo je sa 2:0 pobijedio PAOK u prvom meču osmine finala Konferencijske lige i napravio veliki korak ka prolasku dalje u najmlađem UEFA-inom klupskom takmičenju.

Junak Dinama je bio Bruno Petković koji je zabio oba gola te je sa sedam pogodaka izbio na prvo mjesto liste strijelaca Konferencijske lige. Zasijao je kapiten Modrih kada je to najviše bilo potrebno.

Zanimljivo je bilo i na tribinama Maksimira, a jedan detalj će posebnu pažnju privući u Srbiji jer nije moglo proći bez spominjanja Partizana.

Razlog za to je Denis Oroši, član skupštine Dinama kojeg je u to klupsko tijelo instalirao sadašnji presjednik Mirko Barišić koji vrlo lako može izgubiti predsjednički mandat.

Parola navijača Dinama posvećena Denisu Orošiju; Foto: Cropix

Bad Blue Boysi su na sjevernoj tribini Maksimira okačili transparent "Orši, za koga ti navijaš? te su počeli pjevati pjesme protiv beogradskih Crno-belih.

"Nek živi ljubav, neki se budi dan, neka svako dijete mrzi Partizan", jedan je od stihova kojeg su pjevale navjernije pristalice zagrebačkog kluba.

Oglasi

Oroši je prema nekim informacijama bivši navijač Partizana koji je redovno išao na utakmice Beograđana, posebno je to bio slučaj u mladosti.

Ta vijest je doprla do navijača Dinama koji su odlučili da na utakmici protiv PAOK-a, koji je inače u dobrim odnosima sa Partizanom, spomenu i Beograđane.

Izbori u nedjelju

U nedjelju je možda i najvažniji dan u Dinamovoj historiji posljednjih godina pošto će skupština birati novog predsjednika. Osim Barišića kandidat je i Velimir Zajec.

Najvjerniji navijači podržavaju Zajeca kojem su i večeras posvetili parolu te su članovima Skupštine poručili da upravo za njega trebaju glasati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je ostvariti natopolovičinu većinu, odnosno skupiti 31 glas od mogućih 60 pa će nedjelja na Maskimiru biti veoma uzbudljiva.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sad su se traktoristi i te kako uvrjedili!
2 2
Manager
Ovo je Bosna. (Zajko Beton)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi