Nakon 24 utakmice u dresu Bosne i Hercegovine Petar Sučić oblači kockasti dres Hrvatske (Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

BiH ostala bez veznjaka

Petar Sučić odabrao Hrvatsku - Ovako je na to reagovao GNK Dinamo Zagreb!

Midhat Šljivak

Doskorašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Petar Sučić (20) u budućnosti će igrati za Hrvatsku. Nakon ove odluke mladog veznjaka oglasio se i GNK Dinamo Zagreb koji je presretan što je njihov član novi Vatreni.

Petar Sučić još je jedan u nizu mladih sportista koji su odlučili nastupati za druge reprezentacije. Veznjak Dinama igrao je za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, ali na prvi mig iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo i staviti se na raspolaganje selektorima Hrvatske.

GNK Dinamo Zagreb je s velikim zadovoljstvom saopštio ovu vijest svojim navijačima. U objavi na društvenim mrežama stoji.

"Petar Sučić odabrao je Hrvatsku", te se dodaje:

"Nakon fenomenalne izvedbe protiv PAOK-a, Pero nas je oduševio još jednim potezom. Pero, želimo ti puno sreće u hrvatskom dresu i da što prije istrčiš na teren kao dio hrvatske reprezentacije", poruka je iz tabora Modrih.

Sučić će tako u narednom periodu vjerovatno dobiti poziv U21 selekcije Hrvatske za koju ima pravo nastupa, a sigurno da je ono što čeka poziv Zlatka Dalića u A selekciju.

20-godišnjak je u dresu mlade selekcije Bosne i Hercegovine odigrao osam utakmica, dok je 16 puta nastupio za juniore.

Sučić 'eksplodirao' u dresu GNK Dinamo

Mladi veznjak je ove sezone eksplodirao u dresu GNK Dinamo. Na početku sezone niko mu nije davao šanse da se nametne u žestokoj konkurenciji, no on ih je sve nadmašio.

Sučić zaista igra vrhunski fudbal. Svojim potezima je oduševljavao javnosti i mnogi su od HNS-a tražili da reaguje i da ga dovede pod zastavu Hrvatske.

Na kraju je HNS poslušao savjet javnosti, ali i stručnih ljudi. Jučer je stvar 'završena' i Bosna i Hercegovina je zbog Hrvatske izgubila još jednog talentovanog fudbalera.

Petar Sučić je ove sezone odigrao ukupno 29 utakmica u dresu Modrih i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno, navijači selekcije Hrvatske izuzetno su sretni što je Sučić odlučio promijeniti dres. Još tokom utakmice Dinamo - PAOK na društvenim mrežama je bio ogroman broj komentara o ovom fudbaleru i mnogi su tražili od HNS-a da ekspresno reaguje.

Na kraju im se želja ostvarila. Sučić je postao novi reprezentativac Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.