Meho Kodro već ima ozbiljan zadatak jer Hrvati zovu mladu zvijezdu reprezentacije BiH

Vezista Dinama interesantan HNS-u

Meho Kodro već ima ozbiljan zadatak jer Hrvati zovu mladu zvijezdu reprezentacije BiH

Midhat Šljivak

Meho Kodro imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 56-godišnja legenda bh. fudbala najavio je kako želi vratiti kult nacionalnom timu, a pred njim je već jedan ozbiljan zadatak jer je selekcija Hrvatske bacila oko na mladog reprezentativca BiH i novu nadu Dinama Petra Sučića (19).

Meho Kodro izabran je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i očekivanja javnosti od njega su zaista velika. Legendarni Mostarac najavio je kako će pokušati vratiti vjeru navijača u nacionalni tim i da je cilj odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Želimo da ekipa igra kvalitetno, imam i povjerenje u naše igrače. Imamo kvaliteta da odem na Evropsko prvenstvo bez obzira na probleme u kojima se nalazimo. Situacija je takva kakva jeste i mislim da možemo okrenuti priču i to je realno za očekivati", rekao je Kodro.

Kodro će ubrzo objaviti svoj prvi spisak igrača za utakmice s Lihtenštajnom i Islandom u septembru, a mnogi fanovi nacionalnog tima smatraju da bi poziv trebao biti upućen mladom vezisti Dinama Petru Sučiću.

Ovaj 19-godišnjak je član omladinskih selekcija naše zemlje, ali Fudbalski savez Hrvatske čini sve kako bi ga doveo pod svoju zastavu. Smatraju ga nasljednikom Marcela Brozovića i predviđa mu se velika budućnost.

Oglasi

Hrvatski mediji najavljuju poziv 19-godišnjem veznjaku, pa će Kodro vjerovatno morati obaviti ozbiljan razgovor s ovim momkom oko njegovih planova za budućnost.

Sučić ima zaista ogroman kvalitet. Nije nikakvo čudo što je već prvotimac Dinama i ostaje nam da vidimo kakvu će odluku donijeti u narednom periodu.

Talentovani fudbaler rođen je u Livnu. Prošao je omladinske selekcije Zrinjskog, a od 2022. godine je član hrvatskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za juniorsku selekciju Bosne i Hercegovine odigrao je 16 utakmica, a za U21 reprezentaciju nastupio je u četiri susreta.

Hrvatska je i ranije uzela gomilu talenata iz Bosne i Hercegovine u raznim sportovima i odlazak pod zastavu ove zemlje više nije nikakva novost, ali je sve pomalo i tužno.

Top Komentari

makelele
To sto nije igrao vec protiv Luksemburga u prvoj postavi, dovoljno govori o strucnosti ljudi u savezu i bivseg selektora.
3 0
Milfhunter
Jel tužno uzet igrača Austriji, Švedskoj ili Luxemburgu. Nitko nikoga ne uzima nego igrač sam bira, ako Sučić odabere Hrvatsku tko ga može zaustaviti ili obratno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi