FK Sarajevo plaća kazne koje su posljedica postupaka Hordi zla.

Nakon dosta kazni

FK Sarajevo moli svoje navijače: "Razmislite o uticaju svojih postupaka"

Eldar Ganibegović

Kazne za navijačke nerede nisu male. Plaćaju ih klubovi, a sada je iz FK Sarajevo stigao apel upućen navijačima tima s Koševa.

"U posljednjih 12 mjeseci Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naložio je isplatu značajnog iznosa od 163 000 maraka.

Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije.

Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu.

Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv. Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti", objavio je FK Sarajevo.

Podsjetimo, Fudbalski klub Sarajevo je žestoko kažnjen zbog incidenata nakon utakmice kada su navijači s istočne tribine pirotehničkim sredstvima gađali fudbalere i stručni štab Širokog Brijega.

Nakon toga Horde zla nisu bile prisutne niti na vječitom derbiju koji je u svoju korist rezultatom 3:0 riješio FK Željezničar. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo je vezao pet poraza u WWin ligi BiH i ima ukupno šest na posljednjih sedam mečeva. Ovog proljeća je bez pobjede u 90 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.