Sarajevo platilo obeštećenje, stigao kao veliko pojačanje: Za Krdžalića je sezona završena
Rožman danas potvrdio loše vijesti

Rožman potvrdio loše vijesti vezane za mladog vezistu

Sarajevo platilo obeštećenje, stigao kao veliko pojačanje: Za Krdžalića je sezona završena

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Mladi Anes Krdžalić kao veliko pojačanje stigao je na Koševo ove zime.

Krdžalić je bio pod ugovor sa Dinamom, a zatim je bordo klub odlučio da otkupi njegov ugovor. Naravno, obeštećenje je tajna, ali sada su se javili prvi problemi.

Krdžalić je imao povredu i propustio je vječiti derbi, a prije toga je nastupio tek 23 minute u duelu Kupa protiv FK Sloboda.

Sada su sa Koševa potvrdili da se radi o težoj povredi i sezona za mladog nogometaša je završena.

"Ove sedmice se potvrdilo da Krdžalić ide na operaciju koljena. Nismo mislili da će biti tako, ali pregledi su pokazali konačno stanje", rekao je šef struke Sarajeva Simon Rožman danas na press konferenciji.

Pored toga, Rožman je dodao da u kadru sutra neće biti golmana Ilieva koji je dobio tri utakmice suspenzije, dok je upitan i nastup Eldara Mehmedovića koji jučer nije ni trenirao sa ekipom, ali sve će biti jasnije danas.

Oglasi

Kada je Krdžalić u pitanju, on je u Dinamo stigao sa devet godina, a bio je i na posudbu u Olimpiji te Lokomotivi.

Sarajevo je zatim otkupilo njegov ugovor, a potpisao je vjernost bordo klubu na dvije i po godine, no brzo se našao u problemima.

Krdžalić je prošao i sve omladinske selekcije naše reprezentacije, a do sada je upisao šest nastupa za U-21 reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo sutra igra premijerligaški duel sa FK Igman Konjic na Koševu. Zanimljivo, bordo timu neće imati podršku sa tribina jer će iste biti prazne zbog nereda na meču sa Širokim Brijegom.

Već u srijedu Sarajevo očekuje i meč Kupa sa Borcem, a tada će biti zatvorena istočna tribina najvećeg bh. stadiona.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
I Iliev je povrijeđen prošao ljekarski,malo se raspitajte kod doktora koji su otišli iz kluba upravo zbog toga.Slovenačke taldžije,guraju svoje igrače. Bravo Almedine što si progovorio o talovima!
0 1
plemic
haha, uvali li vam feleričnu robu. radite li lječničke preglede prije kupovine?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi