Igrači u Premijer ligi Bosne i Hercegovine imati će priliku da se omrse u vrijeme iftara u toku utakmice.

Ramazan počeo juče

Hoće li postači u WWin ligi BiH moći da iftare tokom utakmice?

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Ramazan, sveti mjesec za muslimane, počeo je jučer, odnosno jučer je bio prvi dan posta. Sada je poznato i da li će se utakmice u WWin ligi BiH prekidati u vrijeme iftara.

Deveti mjesec u islamskom kalendaru, mjesec ramazan, počeo je preksinoć i trajat će mjesec dana nakon čega će muslimani proslaviti Ramazanski bajram koji traje tri dana.

U mjesecu ramazanu muslimani se suzdržavaju jela, pića i spolnog uživanja sve od zore pa do zalaska sunca. Nije tajna da to praktiukuju i vrhunski sportisti koji imaju velike fizičke napore.

Mogli smo u nekim ranijim sezona biti svjedoci kako se utakmice nakratko prekidaju i u elitnom rangu bh. fudala kako bi postači prekinuli post, a sada je poznato i kakva će praksa biti tekuće sezone.

Naime, prije svake utakmice u WWin ligi će na službenom brifingu prije utakmice biti dogovoreno da li će onda biti prekinuta u vrijeme iftara.

Dakle, službena lica i službeni predstavnici klubova odlučivat će o tome, te nema sumnje da, ako bilo ko izrazi želju za tim, da će utakmica biti nakratko prekinuta i da će moći da prekine post, odnosno omrsi se.

Poznato je da u našoj ligi igra dosta fudbalera muslimana i zbog njih će ova praksa sigurno biti sjajna, no u nekim zemljama koje imaju daleko jaču ligu od naše, to neće biti slučaj.

Sigurno da je Bosna i Hercegovina ovim u svijet poslala pozitivnu sliku o sebi, odnosno o Premijer ligi i N/FSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, sinoć je utakmicom Velež - Tuzla City (1:1) okončano 22. kolo i druga trećina sezone, nakon koje smo Bergerovim tablicama dobili raspored za preostalih 11 kola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.