Vinko Marinoć u svom stilu dao odmjerenu izjavu pred meč s FK Sarajevo.

Revanš meč četvrtfinala Kupa BiH

Marinović najavio duel sa Sarajevom, fudbaleru Borca cilj je dupla kruna

Eldar Ganibegović

Vinko Marinoć i David Čavić najavili su sutrašnju utakmicu Sarajeva i Borca.

Sutra se na Koševu u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine sastaju Sarajevo i Borac.

Nakon prve utakmice koja je igrana u Banjoj Luci (0:0), sve je otvoreno i oba tima imaju šansu da odu u polufinale.

Utakmicu je, onako odmjereno, u svom stilu, najavio trener Borca, Vinko Marinović:

"Poslije utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama.

Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj."

Podsjetimo, Borac je slavio protiv Zrinjskog prije nekoliko dana u utakmici 22. kola WWin lige BiH i tako gotovo pa i osigurao titulu prvaka naše zemlje, te je nakon meča ostao u Međugorju da se sprema za Sarajevo.

"U Međugorju imamo sve uslove za oporavak i pripremu za narednu utakmicu. Dobro smo trenirali i odradili smo sve što je potrebno. Pobjedom nad Zrinjskim smo uvećali svoju bodovnu prednost i odradili smo veći dio posla što se tiče prvenstva, ali ga nismo još završili", rekao je David Čavić, fudbaler Borca i dodao je:

"Ipak, sada su sve misli usmjerene ka Sarajevu. Želimo da ostvarimo povoljan rezultat i da nastavimo borbu za duplu krunu."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Danas je plasman u polufinale pobjedom protiv Posušja 2:0 izborila Sloga Meridian, a sutra se još igra meč Zrinjski - Jedinstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.