Hoće li postači u WWin ligi BiH moći da iftare tokom utakmice?
Igrači u Premijer ligi Bosne i Hercegovine imati će priliku da se omrse u vrijeme iftara u toku utakmice.

Ramazan počeo juče

Hoće li postači u WWin ligi BiH moći da iftare tokom utakmice?

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Ramazan, sveti mjesec za muslimane, počeo je jučer, odnosno jučer je bio prvi dan posta. Sada je poznato i da li će se utakmice u WWin ligi BiH prekidati u vrijeme iftara.

Deveti mjesec u islamskom kalendaru, mjesec ramazan, počeo je preksinoć i trajat će mjesec dana nakon čega će muslimani proslaviti Ramazanski bajram koji traje tri dana.

U mjesecu ramazanu muslimani se suzdržavaju jela, pića i spolnog uživanja sve od zore pa do zalaska sunca. Nije tajna da to praktiukuju i vrhunski sportisti koji imaju velike fizičke napore.

Mogli smo u nekim ranijim sezona biti svjedoci kako se utakmice nakratko prekidaju i u elitnom rangu bh. fudala kako bi postači prekinuli post, a sada je poznato i kakva će praksa biti tekuće sezone.

Naime, prije svake utakmice u WWin ligi će na službenom brifingu prije utakmice biti dogovoreno da li će onda biti prekinuta u vrijeme iftara.

Oglasi

Dakle, službena lica i službeni predstavnici klubova odlučivat će o tome, te nema sumnje da, ako bilo ko izrazi želju za tim, da će utakmica biti nakratko prekinuta i da će moći da prekine post, odnosno omrsi se.

Poznato je da u našoj ligi igra dosta fudbalera muslimana i zbog njih će ova praksa sigurno biti sjajna, no u nekim zemljama koje imaju daleko jaču ligu od naše, to neće biti slučaj.

Sigurno da je Bosna i Hercegovina ovim u svijet poslala pozitivnu sliku o sebi, odnosno o Premijer ligi i N/FSBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, sinoć je utakmicom Velež - Tuzla City (1:1) okončano 22. kolo i druga trećina sezone, nakon koje smo Bergerovim tablicama dobili raspored za preostalih 11 kola. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ero
Postit je lični izbor. Nema potrebe miješati sport i vjeru čija/koja god bila.
2 0
Fizo
Kako bi bilo da ti što poste i misle da ne mogu da rade posao za koji su plaćeni,uzmu neplaćeni odmor.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi