Junački potez

Legendi MMA bore se za život nakon što je spasio roditelje iz požara

Edmir Škorić

Legendarni MMA borac Mark Coleman (59) nalazi se u teškom zdravstvenom stanju nakon što je prethodno spasio svoje roditelje u požaru.

Legendarni MMA borac je, kako navode strani medji, sinoć u porodičnoj kući spasio svoje roditelje usljed požara koji je izbio.

Prema informacijama koje donosi Essentially Sports, požar je započeo u kuhinji, a Mark Coleman spavao je u tom momentu. Colemana je probudio pas kako bi ga upozorio na požar, ali vatra se jako brzo širila i situacija je postala više nego alarmantna.

Mark je potom reagovao i uspio da spasi roditelje. Iznio je otac iz kuće, a zatim se vratio po majku kojoj je navodno izgorila kosa na glavi, ali su oboje spašeni.

Pokušao je spasiti i psa, ali on je na kraju stradao u ovoj nesreći. Coleman se naudisao dima i završio u bolnici.

Društvenim mrežama kruži informacija da njegovo zdrastveno stanje nije dobro i fanovi pozivaju na molitvu kako bi legenda uspješno prevazišla ove teške trenutke.

Coleman je karijeru počeo kao hrvač u slobodnom stilu, a 1991. godine osvojio je srebrnu medalju na SP-u u Bugarskoj. Godinu dana kasnije osvojio je sedmo mjesto na Olimpijskim igrama u Barceloni.

Potom se zaljubio u MMA, a svoj debi je imao 1996. godine na UFC 10 turniru. Osvojio je turnir upisavši tri trijumfa u jednoj večeri, da bi mjesec kasnije osvojio UFC 11.

U drugom mjesecu 1997. godine, Mark Coleman je porazio Dana Severna u meču za inauguralnog prvaka UFC-ove teške kategorije. Svakako će ostati upamćen i kao prvi osvajač UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji.

Nakon osvajanja titule prvaka, Coleman je upisao tri uzastopna poraza u UFC-u i zaputio se put Japana, u legendarni PRIDE. 12 puta je nastupio u PRIDE-ovom ringu i borio se s gotovo svim legendama te ere, a između ostalih i protiv Mirka Filipovića poznatijeg kao Cro Cop.

Njegova karijera je okonača 2010. godine nakon što je izgubio od Randyja Couturea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.