Rico Verhoeven je nepobjediva zvijer, ali nokaut mašina iz Hrvatske sprema se za obračun s njim
Fenomenalni Nizozemac već devet godina nije izgubio meč (Foto: Glory / AFP)

Plazibat čeka šansu

Rico Verhoeven je nepobjediva zvijer, ali nokaut mašina iz Hrvatske sprema se za obračun s njim

M. Šljivak

Rico Verhoeven još je jednom pokazao koliko je dominantan u svijetu kickboxinga. Nizozemac je jučer osvojio turnir u Arnhemu i nastavio je niz pobjeda koji traje još od 2015. godine.

Nizozemac Rico Verhoeven lagano je došao do nagrade od 500.000 dolara na Glory Grand Prix turniru koji se jučer održao u Arnhemu.

Kralj kickboxinga je savladao tri protivnika. U četvrtfinalu je odlukom savladao Sofiana Laidounija, zatim je u polufinali pobijedio Nabila Khachaba, da bi u finalu uz malo problema, jer je bio na podu, pobijedio sunarodnjaka Levija Ritgersa.

Verhoeven je tako nastavio dominaciju svijetom kickboxinga. Ona traje još od 2013. godine kada je uzeo titulu i u posljednjih 11 godina ima samo jedan poraz.

"Šta ću 500.000 dolara? Haha. To je fin bonus. Nedavno sam kupio novu kući i ovo ću iskoristiti da je renoviram", rekao je Rico.

Oglasi

Rico trenutno izgleda nepobjedivo u ringu. Ipak, apsolutno svi žele vidjeti meč s čovjekom s kojim se odavno trebao boriti - Antoniom Plazibatom.

Hrvatski nokauter je još prošle godine trebao napasti Gloryjev pojas teške kategorije. Rušio je sve redom, ali mu je pukla ruka u meču s Tariqom Osarom i izgubio je meč.

Osaro naravno nije bio nikakva prijetnja za Verhoevena u meču za titulu. Ipak, mnogi smatraju da bi neustrašivi Antonio Plazibat mogao biti taj koji će skinuti Verhoevana s trona.

"Želim se prvo odmoriti. Idem na odmor s porodicom, pa ću nakon toga razmišljati o narednom protivniku", poručio je Verhoeven.

Oglasi

Plazibat svakako ima najveće šanse da se nađe u ringu s Nizozemcem. Do borbe bi trebalo doći u narednim mjesecima, no prije toga hrvatski borac bi mogao odraditi borbu za zagrijavanje.

Povreda ga je odvojila od ringa u većem dijelu prošle godine. Trebao se vratiti upravo na turniru u Arnhemu, no odustao je jer ruka nije potpuno zacijelila.

30-godišnji Plazibat u karijeri ima učinak od 22 pobjede i pet poraza. 16 svojih borbi je završio nokautom.

S druge strane Rico Verhoeven nije poznat kao nokauter. Prekidom je slavio u 23 od 64 svoja meča, a u karijeri je pretrpio samo 10 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi