Meč Sarajevo - Borac u centru pažnje kod susjeda

Mediji iz regiona bruje o dešavanjima na Koševu: "Skandal u Bosni i Hercegovini..."

Endin Čaušević

Okršaj Sarajevo - Borac koji se igrao večeras na Koševu u revanšu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine prekinut je u sudijskoj nadoknadi nakon što su domaći igrači napustili teren. O dešavanjima na najvećem bh. stadionu bruji i cijeli region.

Sarajevo i Borac igrali su revanš utakmicu četvrtfinala Kupa naše zemlje, ali nažalost utakmica je prekinuta u sudijskoj nadoknadi.

Domaći su bili itekako nezadovoljni kako je Mateo Musa sudio u večerašnjem meču, te su odlučili u sudijskoj nadoknadi da napuste teren iako utakmica još uvijek nije bila završena.

Borac je imao vodstvo večeras rezultatom 2:1, a na Koševu je sve eskaliralo u zadnjim minutama kada su domaći napustili teren smatrajući da sudije ne obavljaju dobar posao. Igrači Sarajeva dobili su aplauz od svojih navijača koji su sudijama skandirali "lopovi, lopovi".

O onome što se dešavalo večeras na najvećem bh. stadionu bruje i mediji iz regiona, te se meč Sarajeva i Boraca tako neočekivano našao u centru pažnje i u susjednim zemljama.

"Drama u BiH: Igrači Sarajeva napustili teren usred utakmice, Ibričić ludio na suca!", naslov je na hrvatskom portalu 24 sata.

S druge strane Sportske novosti su dešavanja na Koševu ispratile naslovom: "Nevjerovatne scene u BIH: Ibričić i bivši trener Rijeke ušli na teren i povukli momčad u svlačionicu".

Također, i Index.hr pisao je o onome što smo večeras gledali na meču Sarajevo - Borac uz naslov: "Skandal u BiH. Ibričić i Rožman upali na teren i odveli igrače Sarajeva u svlačionicu".

"Igrači Sarajeva napustili tere, Borac u polufinalu", naslov je na portalu Sport Kluba.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Srbijanski Telegraf je također objavio šta se večeras dešavalo na Koševu uz naslov: "Haos u BiH: Igrači Sarajeva napustili derbi protiv Borca i otišli u svlačionicu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.