Igrači Sarajeva napustili teren

Pogledajte nepostojeći faul nakon kojeg je nastao haos na Koševu

Endin Čaušević

Igrači Sarajeva večeras su u sudijskoj nadoknadi meča protiv Borca napustili teren nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama koje je imao Mateo Musa, a jasno je i šta je bila kap koja je prelila čašu članova bordo klub.

Borac je imao na Koševu prednost od 2:1 i plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, no u sudijskoj nadoknadi igrači Sarajeva odlučili su da napuste teren.

Domaći su bili itekako nezadovoljni sudijskim odlukama koje je imao Mateo Musa, a kap koja je prelila čašu desila se u sudijskoj nadoknadi.

Naime, Musa je kod jednog duela igrača Borca i Sarajeva svirao faul za banjalučki klub što je izazvalo revolt članova bordo kluba nakon čega su odlučili da napuste teren.

Na ponovljenom snimku se jasno vidi da prekršaja nije bilo, a situaciju koja je pokrenula cijeli haos u sudijskoj nadoknadi na koševu možete POGLEDATI OVDJE.

Također, već je poznato da je zakazana i hitna sjednica Takmičarske komisije NSBiH i ista će biti održana sutra, a glavna tema će biti dešavanja s večererašnjeg meča na Koševu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Već sada je čini se jasno da Sarajevo očekuje kazna, a nakon Takmičarske svoj sud će dati i Disciplinska komisija.

No, ono što je sigurno jeste da Borac ide u polufinale Kupa naše zemlje, a tamo su već Zrinjski i Sloga Doboj, dok ćemo posljednjeg putnika u ovu fazu saznati sutra nakon meča Velež - Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.