Poznata su imena svih timova u četvrtfinalu Evropske lige.

Prošla i dva tima iz Italije

Neuništivi Bayer Leverkusen je 20 minuta do kraja gubio 0:2, ali gosti će kući u suzama!

Eldar Ganibegović

U terminu od 21 sat odigrane su i preostale četiri revanš utakmice osmine finala Evropske lige. Prva priča je definitivno Bayer Leverkusen. 

Qarabag je vodio 0:2 protiv Bayer Leverkusena 20 minuta prije kraja, ali je njemački tim uspio da izbjegne prvi poraz u sezoni i ispadanje. Ne samo to, preokrenuo je prije produžetaka i prošao dalje. 

Prvi meč u Azerbejdžanu je završen rezultatom 2:2 i očekivalo se da njemački tim večeras uslovno rečeno lagano slavi. 

Međutim, nakon 58 minuta igre poveli su gosti. Leandro Andrade je asistirao, a pogodio je Zoubir za muk u Leverkusenu.

Nedugo zatim, gosti ostaju s igračem manje. Cafarquliyev je napravio faul i zaustavio kontru Bayera, dobio žuti karton, a nakon intervencije VAR-a i crveni. 

Ni to nije poremetilo Qarabag koji ubrzo postiže i drugi pogodak. Strijelac drugog gola za Qarabag bio je Juninho na asistenciju Vešovića nakon još jedne kontre.

Pet minuta kasnije je Bayer Leverkusen smanjio Frimponga, a onda smo gledali dramatičan finiš meča u kojem je, logično, više napadao domaći tim.

Domaći tim je napadao, redao šanse, ali je nevjerovatno na koji način i koliko su šuteva blokirali gosti. 

Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada Schick pogađa za 2:2 i gledat ćemo produžetke. Nevjerovatan novi povratak Leverkusena koji ove sezone nema nijedan poraz!

Liverpool ponizio Spartu, prošli Atalanta i Roma

Poslije 5:1 pobjede u Pragu večeras je Liverpool sa 6:1 na Anfieldu razbio Spartu i na uvjerljiv način prošao dalje.

Igrala se sedma minuta kada je Nunez pogodio za vodstvo Liverpoola od 1:0. Samo minut kasnije rezultat se uduplao. Salah asistira, a Clark pogađa.

Dvije minute kasnije uloge su se zamijenile. Clark je asistirao, a pogodio Salah. Egipćanin bilježi novu asistenciju u 14. minuti. Strijelac je tada bio Gakpo.

Smanjila je Sparta pred kraj prvog dijela preko Birmančevića, ali je Liverpool u drugom dijelu postigao još dva gola preko Szoboszlaija i Gakpa.

Poslije 1:1 u Portugalu, Atalanta za koju je 90 minuta igrao Sead Kolašinac slavila je 2:1 protiv Sportinga i prošla dalje.

Goncalves je pogodio za vodstvo gostiju u 33. minuti, no Lookman i Scamacca su pogađali u 46. i 59. minuti za preokret i pobjedu.

Roma je u prvoj utakmici s 4:0 razbila Brighton, večeras je izgubila 1:0 u Engleskoj, te prošla dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U četvrtfinalu su već Benfica, Milan, Villarreal i West Ham. Sada su im se pridružiti, dakle, još Liverpool, Roma, Atalanta i Bayer Leverkusen. 

Podsjetimo, sutra će biti održan žrijeb četvrtfinala i polufinala sva tri UEFA-ina takmičenja - Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.