Novinar "zatekao" Hrvata pitanjem, Stanišić šutio, pa dao odgovor: "Nisam o tome razmišljao..."
Foto: Wunderlx

Pojavio se na press konferenciji Leverkusena

Novinar "zatekao" Hrvata pitanjem, Stanišić šutio, pa dao odgovor: "Nisam o tome razmišljao..."

E. Čaušević

Bayern je ljetos napravio veliku grešku odlukom da pošalje Josipa Stanišića na posudbu u Bayer Leverkusen gdje hrvatski reprezentativac igra fantastično, a sada se svi pitaju u dresu kojeg kluba ćemo ga gledati iduće sezone.

Bavarci su pred početak sezone odlučili poslati nekoliko prvotimaca na posudbe, a Thomas Tuchel odlučio je da mu, između ostalih, nije potreban ni Stanišić koji je otišao u Bayer Leverkusen.

Leverkusen ove sezone igra fantastično i nalazi se u odličnoj situaciji da osvoji dvostruku krunu u Njemačkoj, a upravo je Stanišić jedan od najvažnijih igrača u ekipi Xabija Alonsa.

Stanišić je nedavno briljirao i u pobjedi Leverkusena protiv Bayerna, te je zabio jedan pogodak u trijumfu rezultatom 3:0.

Mnogi su kritikovali Tuchela što je mladog Hrvata poslao na posudbu jer je Stanišić pokazao svojim igrama kakvu grešku je Bayern napravio.

Oglasi

Stanišić s Apotekarima ima dogovor do kraja ove sezone kada će mu isteći posudba, te će se vratiti u Bayern. No, sigurno je ni da Leverkusen neće tako lako odustati i već se špekuliše da će pokušati da otkupe ugovor reprezentativca Hrvatske.

O tome je danas govorio i Stanišić koji se pojavio na press konferenciji pred sutrašnji meč osmine finala između Leverkusena i Qarabaga, a naravno prvo pitanje je bilo o tome gdje će ovaj Hrvat igrati iduće sezone.

Stanišića je to pitanje malo zateklo jer je šutio desetak sekundi, ali nakon toga odlučio je dati odgovor.

"Uopšte nisam razmišljao o tome. Sezona još uvijek traje i još smo u igri u svim takmičenjima, te je to moj glavni fokus. Nakon toga dolazi Evropsko prvenstvo, a šta će biti nakon toga ostaje nam da vidimo", rekao je Stanišić i dodao.

Oglasi

"Situacija je takva da se na kraju sezone moram vratiti u Bayern, ali nikada ne znate šta se može desiti. Biznis se u fudbalu dešava veoma brzo, jedan dan sam ovdje, a drugi nisam. Vidjet ćemo".

Ovaj 23-godišnji fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Leverkusena u svim takmičenjima odigrao 24 utakmice, te je zabio jedan pogodak i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, s Bayernom ima ugovor do ljeta 2026. godine i bit će zanimljivo vidjeti gdje će igrati iduće sezone.

Leverkusen će učiniti sve da ga zadrži, ali i u Bayernu su sada svjesni kakve kvalitete ima ovaj igrač.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi